Предсједник ДНП-а, Милан Кнежевић је чврсто до до знања да ДФ неће одступити од наума који већ седамнаести дан траје.

„Нећемо одступити  од наших циљева. А да смо на правом путу , доказ је и засиједање Скупштине на Цетињу које је више личили на колективно окупљање на Чепурцима пред сахрану на којем су есхумирали изборно законодавство. Не признајемо ниједну одлуку тако донешену, наша Скупштина је народ“, рекао је Кнежевић.

Он је додао да је ДФ одбио понуду за састанак са Генералним секретаром НАТО-а, Јенсом Столтенбергом.

„Ми смо послали јасну поруку да нећемо ићи на састанак са Генералним секретаром НАТО-а јер знамо шта ће се тамо десити унапријед. Зато поручујемо Ранку Кривокапићу док чека децембар и одлуку о позивници да му се лако може десити да ће химна његове партије бити пјесма „Једне ноћи у децембру“ од Кемала Монтена“, наводи Кнежевић.

Кнежевић је рекао да су на Слободној територији направили слободну државу из које се неће помјерити „ни за јоту“, и да би му било необично да кад се ујутру пробуди да не види лице замјеника директора полиције Јањушевића који се налази са друге стране ограде.

„Пошто у полицији постоји велики број часних људи који су одбили послушност у разбијању ових мирних и ненасилних демонстранција и не само што им је отказала полиција послушност него и Белгијски овчари које су доводили овдје“, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је дао понуду режимским медијима у вези извјештавања са терена.

„Ако не вјерују колико нас је,  дајем понуду било којој новинарки РТЦГ да ноћи овдје и ако јој нокат оде дођавола, ми ћемо преузети одговорност. Нека направи репортажу како живи Слободна територија“, истакао је Кнежевић.

Он је поменуо и данашњи недолазак опозиционих странака сем Позитивне Црне Горе на сједницу Скупштине Црне Горе.

„Они који мисле да су бојкотовали данас Скупштину, а да сутра не морају, нека не мисле да могу данас овако, а сутра онако. Морају да знају да ово није игра ‘’Не љути се човјече’’, рекао је Кнежевић.

 

Извор: ИН4С