Кнежевић о албанском терору: Монструм квазидржаве прогони Србе

Кнежевић о албанском терору: Монструм квазидржаве прогони Србе

Поводом упада албанске „Росе“ на сјевер Косова и Метохија реаговао је Милан Кнежевић, предсједник Демократске народне партије и посланик ДФ-а.

Јутрошњи злочиначки пир повампирених представника ОВК на сјеверу Косова и Метохије у којем су у складу са својом људском и војничком традицијом под окриљем мрака и наоружани до зуба, хапсили, рањавали, пребијали и малтретирали голоруки српски живаљ представља један од посљедњих аларма који позива на саборност нашег народа. Читава међународна заједница се из дана у дан суочава са непобитном чињеницом да је бомбардовањем СРЈ 1999. године отпочео пројекат стварања монструма квазидржаве која своје постојање темељи на геноциду и прогону српског и неалбанског живља, како би се у наредних десетак година створила етнички чиста територија по узору на некадашњу НДХ, наводи Кнежевић.

Он додаје да посебно боли срамни историјски факат да је режимска Црна Гора признајући тзв. Косово у ствари подржала геноцид и злочин као универзални принцип инаугуришући злочинце Харадинаја и Тачија за почасне грађане црногорских градова и стратешке партнере на Балкану.

Умјесто да Мило Ђукановић и Душко Марковић још данас отпутују за Београд и искажу солидарност са страдањем српског народа на Косову и Метохији, премијер Марковић сјутра путује за Приштину како би се срео са злочинцем Рамушом Харадинајем и на тај начин му пружио подршку за прогон и погром Срба и Црногораца који не престаје од 1999. године. Готово је невјероватно да Ђукановић и Марковић не уочавају ове ОВК трендове и у Црној Гори, гдје се недавно са заставама ове злочиначке милитантне организације прослављала побједа албанских странака у Тузима. Или кад су прије двије недјеље Албанци из Гусиња бацили крст у поток не дозвољавајући Српској православној цркви обнову цркве Светог Василија, јасно шаљући поруку да је Гусиње све мање црногорски а све више албански град, појашњава Кнежевић.

По његовим ријечима очигледно је да се регионални контекст Срба као дестабилизујућег фактора на Балкану, након срамне политичке пресуде у монтираном процесу државни удар сад преноси на јужну српску покрајину.

И док се Велика Албанија рађа пред нашим очима и само је питање тренутка кад ће представници албанских партија у Црној Гори истаћи захтјев за аутономијом градова у којем живе Албанци, као што је недавно Бошњачко национално вијеће презентовало пројекат Републике Санџак, црногорски режим отворено учествује у издаји интереса већинског државотворног српског и црногорског народа. Овај њихов велеиздајнички чин нас уопште не обавезује, јер свака тиранија има границу трпљења, како она геополитичка, тако и ова регионална. И много веће царевине и империјалне претензије су нестале од 1912-1918. године, тако и ово иредентистичко оргијање на нашој светој земљи има свој рок. Важно је да кад дође тај тренутак сви будемо одлучни у одбрани наших људских и духовних изворишта,јер за разлику од ових који нам данас на Косову и Метохији убијају народ, пале манастире и цркве, ми знамо што су вриједности за које се треба жртвовати, јер ми ником ништа нисмо отели, а отето кад тад мора бити враћено, закључује Кнежевић.