Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је на синоћњем Анти НАТО протесту да је добијањем позивнице 02. децембра настављено бомбардовање Црне Горе започето 24. марта 1999. И да оно што нису успјеле невидљиве крстареће ракете из Авиана, невидљиви авиони и касетне бомбе са осиромашеним уранијумом, сад се покушава копненом инвазијом преко НАТО сателита Ђукановића и Кривокапића, са циљем да се извинимо и захвалимо НАТО агресору који нас је за свој 50-и рођендан непрекидно бомбардовао 78 дана.

Кнежевић је истакао да је добијањем позивнице Ђукановић преузео обавезу да пооштри невидљиве санкције Русији, и да би у случају рата, који нико не жели, Ђукановић слао црногорске војнике да се под заставом НАТО-а боре против наше заштитнице мајке Русије. Предсједник ДНП-а је поручио шефу режима Милу Ђукановићу да би у случају такве одлуке црногорски народ био гдје су били Свети Петар Цетињски, Петар Други, Краљ Никола, Марко Миљанов и Јанко Вукотић, на страни наше једновјерне Русије.

Кнежевић је такође поручио да је режимско признање тзв. Косова најсрамнија одлука у историји Црне Горе којом је забијен нож у леђа сваком Црногорцу и Србину. Такође је изјавио да је Косово Јерусалим и света земља за сваког Црногорца и Србина и да ће се кад-тад вратити тамо као што су се вратили Јевреји послије вјекова расејања.

Предсједник ДНП је позвао и на формирање Анти НАТО коалиције која ће се залагати за војну неутралност и одржавање референдума.