Са гнушањем констатујем да се Министарство вањских послова Црне Горе у свом техничком мандату претворило у подружницу имагинарног комитског покрета, имајући за циљ да фалсификовањем историје, ширењем међунационалне мржње и позивом на линч обликује друштвене процесе у Црној Гори.

Забранити амбасадору Републике Србије да положи вијенац на улазу у Стари град у Будви, посвећен славној српској војсци из Првог свјетског рата, представља завршни чин застиђа и идентитетских фрустрација који Црну Гору враћа уназад.

С друге стране, управо ово МВП на челу са Срђом Дармановићем пружало је прећутну подршку подизању споменика ратним злочинцима који су убијали недужно православно становништво у Другом свјетском рату и промовисали идеје Трећег Рајха.

Да не спомињем дочеке и величања савремених ратних злочинаца који су одговорни за хиљаде смрти Срба и Црногораца на Косову и Метохији, а које је одлазећи режим квалификовао као доказане пријатеље. У тренутку кад читава Европа прославља Дан примирја у Првом свјетском рату, техничка Влада Душка Марковића чезне за даном окупације Црне Горе од стране Аустроугарске из јануара 1916. године и на тај начин шаље поруку да више цијени окупаторе него ослободиоце.

Али због тога им је већинска и слободољубива Црна Гора окренула леђа на изборима 30. августа, а ово су само посљедњи трзаји одлазећих снага мрака и деструкције који се више никад неће поновити.

Милан Кнежевић

Предсједник ДНП ЦГ