КНЕЖЕВИЋ ЧЕСТИТАО КАТОЛИЧКИ БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ

КНЕЖЕВИЋ ЧЕСТИТАО КАТОЛИЧКИ БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ

 

У име Демократске народне партије Црне Горе, као и у своје име, предсједник ДНП, Милан Кнежевић, упућује најсрдачније честитке надбискупу, монсињору барском, Року Ђонлешају, као и новом которском бискупу, дон Ивану Штироњи, и свим вјерницима и свештенству Католичке цркве у Црној Гори и шире, који по Грегоријанском календару данас славе Бадњи дан, а сјутра и католички Божић.
Уз искрене честитке, Кнежевић указује на важност суштинског значења ријечи Бадњи дан и Бадње вече: од коријена бдјети, у ишчекивању Христовог рођења, јер и данас у Црној Гори, као и вазда, треба бдјети над миром, слогом и суживотом свих вјера и нација за добробит земље.
Кнежевић истиче да данашња Црна Гора, у духу слоге и измирења, треба и даље да буде најбољи примјер земљама региона и шире кад је ријеч о мултинационалном и мултиконфесионалном складу и суживоту.
Истовремено је нагласио и потребу највеће хармоније двије цркве, католичке и православне, у окриљу хришћанства, и са њима свих других конфесија на нашем духовном тлу, у знак мира, слоге и свепраштања. А посебно у сусрет свим изазовима нових друштвених токова и приближавања Црне Горе чланству у ЕУ, у стицању равноправног мјеста у великој породици европских народа, које наша земља по много чему већ одавно заслужује.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ