Кнежевић: Ђукановић жели да ми забрани рад у Скупштини тако што ће ме затворити у кућу

Кнежевић: Ђукановић жели да ми забрани рад у Скупштини тако што ће ме затворити у кућу

„Пресуда предсједнице Основног суда у Подгорици Жељке Јововић, којом сам осуђен на четири мјесеца кућног притвора због наводно вербалног инцидента у холу Скупштине Црне Горе, у којем сам посланике владајуће парламентарне већине назвао олошима зато што су кршећи Устав и закон не само скинули имунитет Андрији Мандићу и мени, него нам и одредили притвор, најбољи је доказ о посрнулости црногорског правосуђа које ових дана потресају такве афере да би најбоље било да оно буде укинуто„, изјавио је Милан Кнежевић за “Вечерње новости” поводом пресуде судије Јововић.

Ово у разговору за „Новости“ каже Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, додајући да се пресудом уводи „забрана говора у парламенту“.

Посебно је симптоматично да пресуда долази у тренутку кад смо ми као ДФ иницирали уставне промјене из области идентитетских питања и правосуђа гдје смо затражили јасно позиционирање српског народа који је од стицања црногорске незвисности у потпуности дискриминисан – каже Кнежевић. – Немам дилему да се ради о политички мотивисаном поступку за који је лично био заинтересован Мило Ђукановић, који је окончан у првостепеном дијелу на начин да мени треба забранити даљи рад у Скупштини тако што ће ме затворити у кући!

Саговорник “Новости” тврди да се ради о двоструким аршинима тужилаштва и судства.

Кнежевић подсјећа да је било тежих инцидентних ситуација од његове, са блажим исходом.

Син Зорана Лазовића, замјеника директора Управе полиције пред више хиљада гледалаца у СЦ „Морача“ и милионским ТВ аудиторијумом, претукао је двојицу навијача Црвене звезде, а по свему судећи само ће дисциплински одговарати. Кум Мила Ђукановић, Дејан Бан, ошамарио је полицајца, а да против њега није поднета кривична пријава, док је Небојша Медојевић нападнут на аеродрому од тајкуна, а суд му је одредио да плати 1.200 евра судских трошкова. Ја сам за вријеме протеста 2015. нападнут, а нападач је умјесто процесуирања добио унапређење до комуналног полицајца, док сам ја завршио у затвору због напада на службено лице!