Копривица: ДПС да размисли о расформирању

Копривица: ДПС да размисли о расформирању

Нема сумње да би ДПС после снимка с ковертом, као партија која је узаптила ову земљу и држи је годинама под гвозденом контролом, требало да размисли о свом расформирању за добро свих грађана. Да због коверте понуди ковертирану оставку, тим прије што је та једна коверта само врх леденог бријега, и врх брда коверата у пракси ДПС-а. Који већ ионако предуго као политичка хоботница и мастодонт трује грађанске слободе и мисао Црне Горе, уз повампирену диктатуру из прошлих времена и монтиране процесе као у доба процвата стаљинизма.

Због снимка Кнежевића сад су олигарси чак и увријеђени, при чему сто хиљада еура, лежерно гурнутих у џеп, код њих не ствара душевне боли. Није им криво што су они паре узимали, него што су њих снимали. А на таквим замјенама теза се и темељи монтирана стварност уз реинкарнирацију комуњарске диктатуре и гажење свега слободног што баштини некад усправна земља.

ДПС је разоткривен на најбизарнији начин, а нико у тој партији, у којој има и часних људи, и не помишља да треба шта мијењати на политичкој мапи Црне Горе због мангупа у сопственим редовима. Сви јунаци ником поникоше, и тјеше се чињеницом да афером „Атлас“ ништа није виђено што се досад није и знало. И о чему се није причало и шушкало. Зато у ДПС-у мудро ћуте по систему „свака брука за три дана“, не постављајући питање би ли у циљу заташкавања афере неко требало бар да поднесе оставку. Или по већ опробаној матрици треба исфабриковати још неку нову аферу на штету ДФ-а, не би ли се заташкао утисак флагрантног снимка након којег су све маске пале. А остаје горак укус горчине и питање у каквој земљи виртуелног права живимо, и шта власт све ради под маском европске Црне Горе.

Да ли ће бити још скандалозних снимака, остаје да се види. Засад је ДПС запријетио професору Кнежевићу, али и професор ДПС-у. По свој прилици, на реду је вагање код обје стране: да ли је, и колико исплативо ићи даље с новим ковертама и снимцима.

А остаје питање о ноншалантном гурању дебелих коверата у џепове, у кућној атмосфери, ван свих законских токова новца, ван жиро-рачуна, уплатница, потврда и другог што се подразумијева у правној држави. Све изнуде ДПС-а већ одавно су познато штиво, коверте, куповине личних карата, уходани рецепти… Али је суочавање с отужним, комичним снимком додатно оголило устаљену праксу, илустровало изворни “европски пут” ДПС-а.

Били на страни власти, или у опозиционим редовима, изгледа да су Кнежевићи тврђи орах за овај стаљинистички режим од очекиваног. Режимски миљеници и поданици, опуштени у правном и другом насиљу, бахато се понашају у приватној им држави. Али овог пута очито нијесу направили квалитетне процјене докле ићи у осионости и закулисним радњама. Зато су кулисе и пале, па су, позоришним рјечником речено, читаву ствар „прережирали“.

А сваки поштени грађанин након виђеног снимка морао је осјетити тугу због тога ко и како држи власт у овој земљи. И ко се изругује с владавином права уз уста пуна правде, и руке пуне коверата иза скривених паравана што падоше игром случаја. Једном се и то морало десити у Црној Гори, земљи чуда. А, да је правде и закона, у Уставу би требало донијети корисну уредбу да се партије типа ДПС-а не смију више формирати, бар у наредних сто година, за добро грађана ове земље и оздрављење политичког миљеа.

Извор: Ин4с