Грађани Црне Горе су свједоци да је режимска партија систематски уништила бројне традиционалне вриједности ове земље, деградирала много чега вриједног, посебно владавину права и моралне норме, али јој се то враћа не само губљењем популарности код грађана, него и менталним девијацијама унутар саме партије, саопштено је данас из Демократске народне партије.

Они су казали да пошто у Црној Гори скоро да више и нема смисла говорити о празнику рада, Првом мају, јер га је ДПС обесмислио уништавањем радничке класе, ДНП ће данас, у знак протеста, о другоме.

Наиме, гледаоци дневника Јавног сервиса већ дуже имају бизарну прилику да у невјерици и с индигнацијом прате, на другим просторима незабиљежен, вид полтронског додворавања једног броја кадровика те партије свом великом Вођи, истакли су из ове партије.

Неки млади, али и поједини времешни кадровици ДПС-а, пред очима читаве црногорске јавности се бестидно утркују у томе ко ће у јавним наступима више “скинути” Мила Ђукановића. ДПС-глумци га полтронски имитирају до застиђа показујући ментални склоп и поданичку атмосферу у редовима те партије.

Они су оцијенили да гесло “Сви смо ми Мило” важи и у опонашању манира Мила, начину говорења и боји гласа Мила, гестикулацији Мила, тиковима при излагању Мила, оштрим трзајима главе и погледима, ширењима прстију, чудноватим осмијесима…

Зато све то, као доказ духовног суноврата Милових копираната, показује докле се деформише психа режимске странке у отужној политичкој и људској фарси. То би у нормалним срединама заслуживало посебну психолошку студију о политичком и менталном склопу ДПС-а и гомили двојника, клонова, безрезервно вољних да свог вољеног шефа имитирају у нади да ће им таква политичка мимикрија и камелеонство донијети плусеве у аванзовању, нагласили су из ДНП-а и додали:

Гротескна “Милоизација” ДПС-а као лакмус-папир открива и диктатуру у режимској странци кроз небирање средстава да се дође на пол-позиције за политичку утрку. У ДПС-у је очигледно врло профитабилно чак то и такво отужно-шармантно, “нехотично” подражавање свом лидеру при јавним наступима.
ДНП још једино није запазио да копиранти свог шефа, при давању изјава, ваде марамице да обришу своја ознојена чела, али је у изравној, поремећеној утакмици, уз такве флагрантне менталне аберације, могуће и то очекивати.

ДНП истиче да у старијој гарнитури у том трагикомичном изравном натјецању највеће копи-пејст домете постиже “Мило-2”, потпредсједник Владе, Милутин Симовић, магистар, а доктор у имитирању свог шефа у осмијесима и гримасама, у циљу исказивања безрезервног подаништва, све до губитка властите персоне.
Код млађих структура ДПС-а сви посланици ужурбано раде на скидању манира великог Вође, што пружа морбидну слику стања политичке свијести ДПС-а и посланичког клуба. Већина младих су га већ добро “скинули” не само у сијању магле и прашине, него и у манирима. Али сви са завишћу гледају како бриљира Андрија Николић, некадашњи “објективни” новинар Јавног сервиса, који је поодавно доживио кафкијански преображај, и из РТЦГ директно ускочио у посланичке клупе ДПС-а и лик Мила Ђукановића.

За ДНП, посебно у случају Николића, постоји евидентно обиље материјала за вишедневно психијатријско вјештачење, јер грађани, који су још при здравој памети, сматрају да је немогуће у толикој мјери изгубити себе и ускочити у другога, а остати при чистој свијести.

По ДНП-у, Андрија Николић тиме пред укупном црногорском јавношћу показује досад невиђене аберације поданичке психологије. И заборавља да би боље било да глуми бар самог себе, и да на понижавајући начин не сакупља поене код шефа. Није искључено да га је Мило једном потапшао управо за покушај клонирања, након чега је Николић цикнуо, и ускочио у лик вољеног вође. Зато ДПС-у сугеришемо да бар истог дана на радио-таласима не иду изјаве Ђукановића и Николића, јер се ту нико нормалан не би више разабрао ко је ко, и ко кога имитира.
Због свега наведеног, ДНП се отворено пита шта чекају и остали кадровици ДПС-а око телепортовања у лик Мила Ђукановића. И да ли ће им то бити узето као политички минус у биографији, знак неподобности приликом сљедеће подјеле фотеља. Са задовољством, међутим, можемо истаћи да се тој миломанији у посланичким клупама ДПС-а засад још једино храбро одупире посланица Александра Вуковић, а до кад ће не знамо.