Демократска народна партија Црне Горе најоштрије осуђује гнусни чин, пребијање тридесетједногодишње Јелене Крстић, коју је у Беранама пред очима више грађана дивљачки претукао Мухамед Рамусовић из тог града. Ово тим прије што је, по њеним ријечима, напао само зато што није из Берана, и што је дошла “из Никшића у његов град”.

Крстићева је описала хулигански и бруталан напад мушкарца на жену у Црној Гори, а ДНП констатује да је ово кривично дјело батинаша Рамусовића само наставак терора и насиља над слабијим полом. Ово постаје пракса у Црној Гори, а није ни чудо ако се има у виду како су се у ранијим случајевима кажњавала слична кривична дјела над женама, са четири мјесеца кућног притвора, или чак само са условном пресудом.

ДНП, посебно чланице партије, згражавају се што нико од присутних није хтио да Крстићевој помогне, него су грађани мирно гледали пребијање немоћне жене, уз плач дјеце у близини, а повријеђена је потом са видним и озбиљним повредама лица и вилице једва стигла у Ургентни центар у Беранама.

ДНП протестује и што полиција већ три дана није нашла за сходно да изда саопштење поводом овог физичког бруталног напада, а тужилаштво такође ћути. По најновијим сазнањима, тужилац је пустио батинаша Рамусовића да се брани са слободе. ДНП зато позива Тужилачки савјет да колико је данас процесуира беранског тужиоца, који је насилника Рамусовића пустио да се брани са слободе, али и његовог старјешину, који није уопште реаговао након овог скандалозног кривичног дјела.

Јелена Крстић се већ трећи дан лијечи на хируршком одјељењу беранске Опште болнице, а тек данас је смогла снаге да да изјаву за јавност, огорчена што надлежни органи заташкавају цио скандалозни чин пребијања. Надлежне органе, по оцјени ДНП-а, не брине што су љекари утврдили бројне повреде код Крстићеве, потрес мозга, ушивену горњу усну, оштећене порцуланске зубе и повријеђену вилицу.

ДНП истиче да су тек данас, и тек на питања медија, из полиције потврдили да се случај догодио у уторак, да је батинаш приведен и задржан у полицијском притвору, а потом предат надлежном тужилаштву које је направило додатни скандалозан чин пуштања Рамусовића да се брани са слободе.

У питању је очигледно игнорантски став тужилачких органа због политичких компромиса ДПС-а, и коалиционих рачуна, што баца ружну слику на Црну Гору, људска права и достојанство жене. ДНП очекује да се читавом овом немилом инциденту, пребијању жене друге националности, да одговарајући епилог, колико год тужилаштво представљало црну рупу у Црној Гори данас. А које је пуштањем Рамусовића да се брани са слободе само потврдило у каквој се кризи налази, као испостава наредби из врха власти.