Кљајевић: РТЦГ била и остала Бастиља Мила Ђукановића

Кљајевић: РТЦГ била и остала Бастиља Мила Ђукановића

Да је РТЦГ била и остала Бастиља Мила Ђукановића, то одавно и није новост. Зато је ДФ и овог пута с разлогом очекивао да Јавни сервис своју безрезервну подршку шефу режима ковертира и око афере “Коверта”. Стога и не чуди што на тој приватној тв-кући траје логистичка кампања разних домаћих и наручених плаћених лобиста из окружења, политички подобних медијских “стручњака” и комуниколошкиња, који бригу брину за незнавене грађане да не смију вјеровати сопственим очима, него искључиво камерама Јавног сервиса.
Тако медијски сервисери режима из РТЦГ упозоравају на спиновања јавности преко тзв. “неодговорних” медија, а сами директно спинују јавност у корист Ђукановића. Ови дупли стандарди су и у циљу медијског пеглања неконтролисаног наступа шефа режима на Јавном сервису о пријатељству с Душком Кнежевићем, који му је, “непријатељски” настројен, плаћао силне рачуне диљем планете.

Тако би РТЦГ, под плаштом бриге за грађане, да свјесно релативизује досад невиђен скандал, не би ли отупила оштрица јавности, која уз све већу индигнацију коментарише скандалозне снимке, у којим главну улогу курира игра, нимало случајно, први функционер кабинета шефа режима.
Свим овим, стара пракса Јавног сервиса да прискаче у помоћ Ђукановићу кад год затреба, уз шминкање диктатуре, наставља се. Али овог пута код грађана Црне Горе, који држе до свог достојанства, то неће проћи. Тим прије што, по најави Душка Кнежевића, слиједе и други непријатни снимци посрнућа ове власти, уз закулисне радње, за које се знало, а одсад се и виде. Зато ДФ поручује и режиму и Јавном сервису: “Да је вјечна коверта!”
РТЦГ је још једном ухваћена у медијском раскораку. Док бјесомучно пласира изјаве наручених лобиста режима да медији не смију бити ничија огласна табла, ова тв-кућа још једном у пракси потврђује да од те табле свих ових година није одмакла, као истурено медијско одјељење Ђукановића.