Кљајевић: Сви путеви воде у Подгорицу, одбранићемо светиње од клептомана

Кљајевић: Сви путеви воде у Подгорицу, одбранићемо светиње од клептомана

Јелена Кљајевић, портпарол и члан Предсједништва ДНП-а, истакла је да је народ Црне Горе олако прелазио преко бројних непочинства која је аутократски и клептократски режим Ђукановића спроводио током посљедње три деценије.

„Грађани су занемаривали чињеницу да је овај режим уништио све чега се дотакао, и притом издао сваку државу за коју се наводно борио, од СФРЈ, кроз вођење „рата за мир”, до СРЈ, коју је, у свјетлу пљачкашких интереса, угасио на покраденом референдуму“.

Оцјењује да је народ на силу прихватао и чињеницу да је актуелни режим преко својих прљавих приватизација позатварао и опељешио све профитабилне фабрике и предузећа, а радницима дао статус губитника транзиције. Тако је, истиче она, прихваћено и одузимање симбола, испод којих су наши преци гинули у борби против окупатора. Неодговорно је прихватано и скрнављење нашег прелијепог књижевног језика, уз давање примата неписмености и необразовању.

„Уморни од борбе за голу егзистенцију, немоћно слијежући раменима, грађани су прихватили и увлачење земље у злочиначки савез који нас је не тако давно засипао смртоносним бомбама. Тако је прихваћен и Штокхолмски синдром, који свугдје у свијету има медицински третман.

Ћути овај народ и кад младост гине на улицама, јер, у немогућности да себи обезбиједе живот достојан човјека, млади олако улазе у криминалне воде и постају жртвама обрачуна криминалних кланова. Обесправљени, немоћни, израбљени, уморни од борбе за голу егзистенцију, грађани данас још једини излаз и наду виде у вјери и њеној снази.Актуелни режим Ђукановића им је одузео све, при чему им је остала само вјера у Бога и његову промисао да ће се све ово једног дана звати јуче. Режим сада покушава да грађанима одузме и једину утјеху, излаз и спас у овим тешким временима.

Режим Ђукановића је све раскрчмио, Црну Гору опељешио, и сад намјерава да још и црквене објекте похлепно и клептомански приграби за себе, лицитирајући ових дана чак и висину њихове вриједности. Ово зато што му је свега мало, па не види ни у чему ништа свето, него само голи шићар.

ДНП је у снажном увјерењу да се однарођени режим овог пута латио превеликог залогаја, првенствено јер је слободни народ одлучио да брани и одбрани оно што му је једино преостало. Управо зато, сви мирољубиви и достојанствени путеви сјутра воде ка Подгорици, пред храм Христовог васкрсења!“, закључила је Кљајевић.