ДНП указује цјелокупној јавности Црне Горе, и шире, на нови безумни и исхитрени чин монтенегринског одлазећег режима, који је потпуно изгубио компас, па у свом безизлазном лутању и јаловом тренирању строгоће не преза од антисрпског политичког реваншизма.
А управо то се флагрантно огледа у чину проглашавања актуелног амбасадора Републике Србије у Црној Гори, Владимира Божовића, за персону нон грата.
Да бисмо указали на неоснованост такве исхитрене одлуке одлазеће власти, у име Демократске народне партије и већинске Црне Горе, понављамо изјаву амбасадора РС, Владимира Божовића, да Подгоричка скупштина 1918. представља чин слободно изражене воље грађана и нераскидиви симбол духовног, националног и историјског односа двије братске државе.
ДНП свакако нема дилему да ће нова влада, као и нови министар вањских послова Црне Горе, одмах након 2. децембра, поништити ту срамну антисрпску одлуку одлазећих власти, те да ће амбасадор Владимир Божовић наставити свој дипломатски ангажман у знак уважавања двије сусједне земље и њихове даље узајамне сарадње на равноправним основама.

Јелена Кљајевић,

Портпарол Демократске народне партије