Кљајевић: Шундић не да оставку, због плате од три хиљаде евра

Кљајевић: Шундић не да оставку, због плате од три хиљаде евра

Изјава директора Јавног сервиса Божидара Шундића да неће подносити оставку на поменуту функцију и да он и менаџмент те медијске куће „раде у служби државе” само је потврдила оно на шта Демократска народна партија одавно указује, саопштила је потпаролка те партије Јелена Кљајевић.

Она је додала да ДНП већ одавно указује управо на то, да РТЦГ не ради у служби грађана него државе, и да је све остало јефтина поза и глума партијског врха Јавног сервиса.

„Ово посебно зато што је Ђукановић из Никшића поставио Шундића из Никшића,
као свог провјереног кадровика, по систему ко ће кога него свој свога. А ако се
пажљивије погледа биографија Шундића, која представља богато налазиште функција, одмах се види да је прошао трновит пут преко меких директорских фотеља. Зато се овај режимски апаратчик и могао премјештати кроз медије, посебно уз “адекватну” диплому Технолошко-металуршког факултета“, саопштила је  Кљјајевић позивајући директора Јавног сервиса да каже у којој години је дипломирао и са којом оцјеном.

У саопштењу Кљајевић наводи да је „очигледно да је Шундићу диплома металурга очито помогла да савлада технологију мијењања директорских фотеља, посебно након каљења на мјесту директора “Пинка”„.

„А своје директоровање у ТВ Атлас сад би вјероватно и гурнуо под тепих, јер су два
мирнодопска друга сад постала два ратна друга, али један против другога. Шундић сада “прославља” концепцију Јавног сервиса доводећи специјалне госте, како домаће, тако и стране, који искључиво сучељавају ставова “за и за”. Уз јефтина надгорњавања ко ће више амортизовати скандал с ковертом, уз покушај маргинализовања оног чему се с индигнацијом данас смије сва поштена Црна Гора“, истиче Кљајевић.

Према наводима потпаролке ДНП-а, Шундић, као чувар медијског режимског печата, лика и дјела великог Вође, треба јавно да одговори и на прозивке лица из матичне куће, која указују на велико незадовољство огромног броја радника око претходног рада в.д. генералног директора, Шундића, сад већ инсталираног и на мјесто генералног.

„Они тврде и да Шундић има астрономску плату од три хиљаде евра, па га ДНП
позива да јавности саопшти висину садашњих мјесечних примања. И да да процјену је ли то тај знак нове фазе рада Јавног сервиса. И да ли с таквим примањима у Црној Гори представља медијског ванземаљца? А посебно, да ли је управо та плата
од три хиљаде евра и главни морални разлог што неће да поднесе оставку“, закључује се на крају саопштења.