Марковић информисао „Порошенка“: Оптужница је потврђена, а лидери ДФ-а ће бити осуђени (ВИДЕО)

Марковић информисао „Порошенка“: Оптужница је потврђена, а лидери ДФ-а ће бити осуђени (ВИДЕО)

Имали сте прилику да чујете дио интегрални разговора премијера Црне Горе и Синђелићеве владе Душка Марковића који је у разговору са чувеним Лескусом и Вованом мислећи да говори са предсједником Украјине Петром Порошеником изјавио следеће: „Данас се расправља о оптужници која је подигнута против лидера ДФ-а и која ће бити потврђена – ово је рекао 24. маја“, казао је данас на конференцији за новинаре предсједник ДНП-а и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

„Суд би требао да се изјасни 7. или 8. јуна, међутим, Душко Марковић нам је 24. маја већ донио пресуду. То најбоље говори о независности правосуђа, о раду тужилаштва, а на питање Лексуса да ли ће он допустити да сепаратисти у Црној Гори и анти-НАТО активисти, односно ДФ, наставе са својим дјеловањем, саопштава да ћемо бити примјерно кажњени као примјер да се више никад никоме не понови у Црној Гори ово што је било 16. октобра наводећи затим аналогије везане за Крим и Донбас.

Он је казао да се у снимку у којем је Ђукановић разговарао са Гројсманом и Марковић са Порошенком најбоље „види застиђе црногорске политике, шта су све булазнили и обећавали“.

Поред тога, из разговора са пранкером, за кога је Мило Ђукановић мислио да је премијер Украјине, чује се како предсједник ДПС-а обећава да ће почистити трагове фирми које имају Гројсман и представник руске опозиције Наваљни.

„Да ли је ово довољно да се државно тужилаштво заинтересује за Ђукановића, да се врховни судија Весна Меденица одреди према ставу Душка Марковића који саопштава да ће оптужница бити потврђена – а  сви знамо да се суд треба изјснити 7. јуна или ће се наставити прогон ДФ-а?

Овдје се јасно беспризорном прогону ДФ-а, ради о покушају сатанизације и забране ДФ-а, о чему говоре и Ђукановић и Марковић у овим разговорима, и док застаријева и Лименка и Петар Ивановић, ми смо изгледа у ДФ-у вјечито млади за оптужнице које конструише Миливоје Катнић и дјелови СДТ-а искључиво против ДФ-а,“ истакао је Кнежевић

Он је обећао да их неће уплашити нити зауставити у њиховој намјеру да их раскринкају.

„Хтјели смо овим снимком да покажемо јавности какви људи воде Црну Гору. Црна Гора је то знала, али је ово добро због међународне јавности да знају какву спрдњу имамо на мјесто предсједника Владе и какву спрдњу имамо на мјесту предсједника ДПС-а, који сво вријеме Марковића зове ‘мој предсједник Владе’,“ нагласио је Кнежевић и додао:

„Све смо само нисмо суверени. Све смо само нисмо држава“

Радуловић: Све што је Небојша Медојевић урадио је на понос Црне Горе

„Данас је послије низа и дугогодишњих напада на Небојшу Медојевића можда један од покушаја највећег напада – напад на симбол Црне Горе за борбу за слободну Црну Гору, напад на Покрет за Промјене као часну партију, на Демократски фронт – као једину праву алтернативу режиму и овој и оваквој Црној Гори,“ казао је замјеник предсједника ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а проф. др Бранко Радуловић и нагласио:

„Част ми је што сам његов друг и саборац. Све што је Небојша Медојевић урадио је на понос Црне Горе. Ово на одређени начин показује каква је Црна Гора – заточена, јадна, мучна, никаква која удара на своје симболе. Али, и ови људи и Небојша Медојевић и ДФ ће из овога изаћи све јачи и јачи.

Волио бих да сам на мјесто Небојше Медојевића, историја на крају сумира све!.“

Мандић: Лична освета Катнића ка ДФ-у

„Данас је урађено оно што је недавно урађено колеги Кенежвићу и мени. СДТ Милиовје Катнић кренуо је у бруталну кацију обрачуна са ДФ-ом, тако што је данас одлучио да затражио скидање имунитета колеги Небојши Мандићу,“ саопштио је предсједник НСД и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић.

„Ради се о личној освети, о мржњи једног човјека који је погубио све конце, који се наоружан шета по тужилаштву. Ми чврсто стојимо уз нашег колегу Небојшу Медојевића – он је један од оних представника који није антисрпски острашћен, који има поштен и коректан однос и према нашем народу и према нашим политичким огранизацијама.

Желимо да упозоримо црногорску власт да је кренула погрешним путем, да је кренула да доведе Црну Гору у лош положај, казао је Мандић и нагласио:

„ДФ се никога не боји, поготово не Миливоја Катнића, Мила Ђукановића и Душка Марковића са којима руских шаљивџија збијају овакву спрдњу и шалу – тек кад их кроз блато привуку двојица шаљивџија схватите о каквим се смијешнијм карикатурама ради и које је све млатио са грађанима Црне Горе, престављајући се као велики месија који зна пут за све нас.“

Он је напоменуо да овај напад на ДФ није зато што је ДФ мали и слаб већ се ДФ напада само зато што сви знају да Демократски фронт може да промијени жалосно стање у Црној Гори.

„Управо слога и намјера да се супроставите дикатору и силеџијама је имало подршку у Црној Гори,“ истакао је Мандић и додао:

„ДФ ће се супроставити силеџијама које покушавају да ухапсе Небојшу Медојевића, који покушавају да наводно кроз поштене процедуре дођу до задововљена правде – а истовремено смо вам показали снимак који највише говори о црногорском правосуђу.“

Медојевић: Иза наредбе о скидању имунитета стоје Мило и Ацо Ђукановић

Предсједник Покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић се се захвалио колегама, нагласивши да то није ништа што нису очекивали те да је Мило Ђукановић нашао нашао једну личност као што је Миливоје Катнић да 2017. године спроводи незапамћен политички противзаконити, противуставни прогон најјаче опозиционе групације у Црној Гори.

Он је напоменуо да иза одлуке да му се укине имунитет стоји лична наредба Мила и Аца Ђукановића јер је објавио пред очима црногорске јавности све детаље о државном шверцу кокаина који је служба ДБ-а, уз знање Мила и Аца Ђукановића, спроводила од 2001. до 2005. године.

„Кључни човјек за тај шверц је Зоран Лазовић – побратим Миливоја Катнића,“ нагласио је Медојевић. Он је напоменуо да се у досијеу агенцији за антимафијашко дјеловање у Италији, под именом „Југомафија Р241“ напомиње да је Лазовић учестовао у шверцу више од 5 тона кокаина – то је била једна од најстроже чуваних тајни, коју је знало неколико људи из режима и из врха АНБ-а.

„Други мој гријех је то што сам рекао да је Ацо Ђукановић дао два милиона евра  покојном Слободану Шарановићу за његове акције освете за убиство његовог брата, након чега је и убијен брат Луке Бојовића, Вук, навео је лидер ПзП-а.“

Он је напоменуо да је други дио мотива који је покренуо све ово, било залагање ПзП „да се суочимо са злочинима које су грађани Црне Горе починили у Дубровнику 1991. гине. Он је подсјетио да у Хрватској постоји обиман досије на поступање капетања ХОС-а Миливоја Катнића.

„Ево парадокса црногорске политичке сцене: ја сам као студент био хапшен 1991. године од полиције Мила Ђукановића што сам се бунио против операције у Дубровнику. Данас, послије скоро 30 година ја сам опет предмет хапшења од стране човјека који је осумњичен за ратне злочине, садисте Миливоја Катнића, који врши мобинг над људима у СДТ-у, који витла пиштољем по Тужилаштву и који представља опасност прије свега за своје сараднике, са судије црногорског правосуђе.

То је човјек који мора бити хоспитализован под хитно, јер је спреман да због својих грјехова и који је због наређења које има од Мила Ђукановића спреман да изазове рат у Црној Гори. Ми не признајемо приватне, личне одлуке једног болесника, садисте, и који има лични мотив. Треба покренути поступке за његову личну одговорност,“ нагласио је Медојевић и истакао:

„Миловоје Катнић је правоснажно ослободио Брана Мићуновића за убиство извјесног Ковачевића – који је тако стекао повјерење мафије. Спојите слику и профил Миливоја Катнића, слику и профил Милана Кнежевића, Андрије Мандића и Небојше Медојевића, спојите 1990-ту и 2017. и добићете слику Црне Горе.

Ово је борба за земљу наше дјеце. Само јако! До побједе!“

IN4S