Милун Зоговић: Министар Дармановић положио заклетву „Великој Албанији“

Милун Зоговић: Министар Дармановић положио заклетву „Великој Албанији“

Црногорска влада потпуно је изгубила политички компас. Министар иностраних послова Срђан Дармановић преузео је улогу министра за локалну самоуправу, а министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка је изгледа стварни министар иностраних послова Црне Горе. А премијер Марковић све то посматра из „хеликоптера“ не знајући шта га је снашло док безуспјешно покушава да за сваки случај одглуми здраво крило.

Албански министар спољних послова Гент Цакај данас је у Вили Горица славодобитно саопштио као потпуно природну ствара мијешање Албаније у изборе у Тузима, које се ваљда још увијек налазе у саставу Црне Горе. Домаћину, црногорском министру Срђану Дармановић, као „сираку тужном без игдје икога“ дозвољено је само да срамежљиво прокоментарише како се не живи од застава, онако узгред, тек толико да се примијети да је присутан.

Овај дипломатски скандал првог реда, којим се беспризорно поништава државни субјективитет Црне Горе десио се у сред Подгорице, и поред дипломатског скандала представаља брукање и грађана и државе Црне Горе.

Без устезања у међународним односима уводи се нови принцип и промовише као легитимно мијешање страног фактора у унутрашње ствари када је интерес Албаније у питању, док се истовремено свакодневно нариче о мијешању Србије и Русије у унутрашње ствари наше државе. Изобличена дипломатија Срђана Дармановића данас је показала своје право лице.

Треба преиспитати да ли је овај министар положио заклетву „Великој Албанији“ или држави Црној Гори. Јер ни Мехмед Зенка, Ник Дјељошај и Генци Ниманбегу нису успјели да релативизују промовисање тероризма и тероритичке „Ослободилачке војске Косова“ тако ефикасно како то чини Срђан Дармановић.

Очигледно да он има обавезу више од званичних представника Албанског народа у Црној Гори, што је домаћи задатак преузет од јавности познатог прекоокенаских ментора, чији га је утицај изгурао за министра и чијим интересима служи.

Извођење оваквих нечасних радова, вјероватно је и посебно лично задовољство и мерак за нашег министра јер се ради о освједоченом србомрсцу и човјеку који често одапиње отровне стријеле и према држави Србији и према Србима у Црној Гори.

Господо из власти, пошто себе више ничим не можете обрукати, макар не више него што сте то већ учинили, поднесите оставке и не брукајте достојанствене грађане и патриоте који неће дозволити крчмљење територије Црне Горе како сте то ви и ваши савезници замисили.

Од када је званична Подгорица преузела улогу првог непријатеља Београда и државе Србије и постала синоним за братску издају припадници режима су превидјели да ће доћи вријеме кад ће нови нетрадиционални савезници испоставити рачун или ће га као данас правити сами и то без крчмара.

Престаните да оптерећујете грађане са антисрпском и антируском хистеријом јер са тих адреса црногорцима и
Црној Гори никада није пријетила опасност. То су заправо оне адресе које су увијек чувале и спашавале Црну Гору од оваквих и сличних изазова којих је кроз историју било на претек.