На састанку Општинског одбора Демократске народне партије Никшић анализиране су активности Партије у протеклом периоду с посебним освртом на Тројичиндански сабор од 15. јуна 2019. у Подгорици испред Храма Христовог Васкрсења.

Састанку је присуствовао предсједник Партије Милан Кнежевић, који се захвалио на ангажману и доласку чланова Општинског одбора и активиста на Тројичиндански Сабор, и истакао да су ријечи владике Јоаникија за нас свете, и да заклетва, коју смо сви положили тог дана, да ћемо чувати и бранити наше светиње, представља и приоритет Партије.

Нагласио је неопходност пуне подршке Митрополији црногорско-приморској и нашем митрополиту Амфилохију, управо у вријеме бруталног напада и прогона режима на институцију, стару осам вјекова, без које, како је Кнежевић нагласио, не би било ни државе, ни државности Црне Горе.

Кнежевић је подсјетио присутне на дешавања у парламенту уз кратак осврт на пресуде за државни удар, и истакао да је напад на Митрополију само наставак прогона и напада и на Демократски Фронт. Осврнуо се и на актуелна политичка дешавања, протесте покрета „Одупри се“ и покрета „До Слободе“, наглашавајући да ДНП и ДФ подржавају сваки вид отпора режиму.

Коментаришући политичку ситуацију,  указао је да је доста трулих компромиса и у нашим редовима, и да ће ДНП на сваки вид напада и опструкције одговорити жестоко, не штедећи никог.

Активног учешћа у раду узели су и чланови Општинског одбора, који су, поред подршке предсједнику Партије, и раду ДНП, истакли и да ће на сваки начин бранити светиње.

„У Жупи, знам сигурно, ниједан Мирашевац неће ући у наш манастир, ми смо спремни и животима да га бранимо“, казао је децидно Мијо Безмаревић, члан ОО ДНП Никшић. Њему се придружио и Миленко Митровић, који је казао да је у потпуности сагласан с Безмаревићем, да ће народ бранити своје духовне светиње. Ново Бабић је истакао да је евидентно да се наставља прогон ДФ-а паралелно са прогоном Митрополије.  Милутина Јовановића је занимало, уколико се изгласа Закон о вјерским заједницама, да ли би постојао начин да се такав закон о отимачини наших светиња оспори. Сви присутни су се на крају сложили у оцјени да је сада неопходно јединство и притом усагласили наредне кораке ка снажењу Општинског одбора ДНП у Никшићу.