Предсједник ДНП честитао шампионкама: Ваш велики тријумф еуфорично прослављен у Црној Гори

Предсједник ДНП честитао шампионкама: Ваш велики тријумф еуфорично прослављен у Црној Гори

Предсједник ДНП ЦГ, Милан Кнежевић, у своје име, као и у име свих чланова и симпатизера Партије, најискреније честита нови тријумф српске одбојке, побједу одбојкашица на Европском првенству у Турској, гдје су, у Анкари, у фуриозном финишу, после пет сетова жестоке борбе, побиједиле домаћина, Турску.
На тај начин, по ријечима Кнежевића, одбојкашице Србије су исписале још једну златну страницу спорта своје земље, и то против домаћег тима и домаће публике, на страном терену, гдје је публика била играч више за Турску, што и додатно говори о снази српског спорта, у којем даме заузимају респектабилно мјесто ширећи славу своје земље у свијету.

Кнежевић истиче да тријумф репрезентативки Србије много значи и за бројне грађане Црне Горе, јер је ова блистава побједа еуфорично дочекана и у Црној Гори, гдје је већина грађана навијала за српску одбојку, и прославила њен успјех, доживљавајући репрезентацију Србије и као своју репрезентацију.

По ријечима Кнежевића, српске одбојкашице, иначе, актуелне свјетске шампионке, освојиле су досад трећу титулу шампиона Европе у женској одбојци, и тако на бриљантан начин потврдиле да им данас у Европи и свијету нема премца, и како се треба борити за боје своје земље и афирмацију женских спортова у цјелини.

Кнежевић је увјерен да ће спортска Србија знати и умјети да на достојанствен начин дочека побједнице вечерас у 21 час на платоу испред Скупштине града Београда, и искаже највише поштовање према њиховом тријумфу и свеукупним напорима да на дјелу докажу највише потенцијале спортске Србије.