Предсједништво Демократске народне партије на данас одржаној сједници једногласно је дало подршку Милану Кнежевићу на досадашњим активностима, које је спроводио у правцу поштовања изборне воље грађана, одбране програмских и идеолошких ставова Партије, а све у циљу формирања Владе, чији премијер ће бити Здравко Кривокапић.
Посебно је подржана Кнежевићева иницијатива да новоуспостављена парламентарна већина, прије формирања Владе, у Скупштини повуче Закон о слободи вјероисповијести, како би се стекли услови за потписивање Темељног уговора са СПЦ и њеним духовним поглаваром, патријархом, Иринејом, а затим у првом кварталу 2021. г. треба донијети нови Закон о слободи вјероисповијести.
Управо ова иницијатива Милана Кнежевића утемељена је у ставовима митрополита Амфилохија, који је у свом јавном одговору Душку Марковићу, од 03. 02. 2020. године, затражио овакав редосљед правних потеза како би се заштитиле светиње и имовина СПЦ у Црној Гори.
Остајући досљедно Тројичинданском завјету, Предсједништво ДНП-а је повлачење антиправославног Закона о слободи вјероисповијести одредило као приоритет у одбрани темељних духовних и националних вриједности Црне Горе, и од тога неће одустати.