Јанковић: Да ли је Стијеповић у Русији шио специјални џеп с дуплим дном?

Јанковић: Да ли је Стијеповић у Русији шио специјални џеп с дуплим дном?

Предсједник Младих Демократске народне партије Лукa Јанковић истиче да би на основу скандалозног отварања Милових и Мигових коверата око пељешења Црне Горе, руски ГРУ требало да формира Специјалну академију за државне мућке, на којој би се изучавало екстремно пљачкање.

„За инструктажу да се позову доказани експерти тог заната, Мило Ђукановић и Душко Кнежевић. ДНП истиче и да су напади шефа режима на ДФ сад потпуно разголићени, јер судске процесе вјешто користи као параван за одвраћање пажње јавности од сопствених крађа и ругања са законима ове земље, коју је подјармио и претворио у копију Сјеверне Кореје у срцу Европе„, наглашава Јанковић.

Да би режимска фарса била заокружена, додаје он, а пошто се тастер-аналитичар Генадиј Сисојев смучио и грађанима Црне Горе и Ђукановићу, сад је он потегао ново лице, „објективног аналитичара“, Дарка Трифуновића, да се лоптица и око свађе два завађена пријатеља из Црне Горе пребаци, гдје би друго, него опет у руско двориште.

Али је покушај затирања трагова огромних мућки Ђукановића на државном нивоу доста провидан, у духу препознатљиве матрице лова на стране непријатеље и домаће издајнике. А пошто Великој Британији не смије да се замјера, да му тамо не би отворили бројне оптужнице, које су на стенд-бају, Ђукановић је сад инсталирао Трифуновића да му „дислоцира“ Душка Кнежевића из Енглеске право у руске степе, да сва Руска Федерација, као Милов дежурни кривац, испадне крива и за Мигове коверте“, оцјењује Јанковић.

ДНП зато пита Стијеповића да ли је то у Русији шио специјални џеп с дуплим дном, кад већ лако запрема коверте од сто хиљада еура.

А све у духу процјене Миловог аналитичара да: „Креће нови талас притисака на Црну Гору из Русије.“ Али овјештали рецепт сваљивања на Русију свега и свачега да се сакрију сопствена непочинства, Ђукановићу више не пролази у Црној Гори, и служи још само за отворени подсмијех грађана. То, што он пере руке од самог себе нападајући Русе, и узгред се додворава Западу, више нема прођу, па су маске пале уз јефтину глуму, нервозу и чувену марамицу шефа режима. Зато је себе ухватио и у новом раскораку кад је 2013. године „одговорно тврдио да нема депозита од 1,5 милиона“ да би данас казао супротно: „Депозит од 1,5 милиона положила су моја два пријатеља.“ Тако “одговорни” Ђукановић остаје досљедан у својој недосљедности, а његове закулисне радње испливавају на видјело, као и код свих диктатора који су изгубили мјеру за вријеме, увјерени да ће им власт трајати вјечно“, закључио је Јанковић.