ДФ ће иницирати измјену и допуну Устава, посебно у домену правосуђа и за то ће имати пуну подршку Југословенске комунистичке партије Југославије. 

Наиме, предсједник ДНП–а и члан Предсједништва ДФ–а Милан Кнежевић данас је разговарао са Владиславом Вуковићем чланом Предсједништва Југословенске комунистичке партије Југославије, који му је у име ЈКПЈ иразио пуну подршку.

У отвореном и пријатељском разговору лидер ДНП–а је упознао свог госта са предстојећим активностима ДФ-а, а са посебним освртом на најављену иницијативу допуна и измјена Устава.

Подсјећајући на институционално неиздржив положај српског народа у Црној Гори, Кнежевић је апострофирао позиционирање српског језика као службеног у Уставу, процентуалну заступљеност српског народа у црногорским институцијама, измјене и допуне Закона о државним симболима, али и неопходност озбиљних корекција Закона о слободи вјероисповијести којим је планирано одузимање имовине Српске православне цркве у Црној Гори.

Предсједник ДНП-а је додао да ће најављена иницијатива ДФ-а бити усмјерена и на област правосуђа. Посебно у дијелу враћања надлежности Скупштини која би бирала предсједника Врховног суда, све судије, али и специјалног државног тужиоца којег би предложио ВДТ, јер је након свакодневних афера које потресају Црну Гору, и срамне пресуде у случају познатом као државни удар, више него јасно да се ради о корумпираном и од режима зависном тужилаштву.

Владислав Вуковић је у име ЈКПЦГ исказао пуну подршку иницијативи за уставне допуне и промјене, нагласивши да у њиховим конгресним документима постоје јасне формулације које у потпуности кореспондирају са ставовима ДФ-а.