Да мушком свијету доликују чак и дегутантни иступи у политичкој пракси,то је већ одавно препознато, али и да дегутантно дјелују екстремни иступи појединих дама, којима је каријеризам помрачио свијест, као, на примјер, јуришници ДПС-а, Нели Савковић-Вукчевић, која за медије „збори сузе просипљући“.

 

Да ли је то врста компензације за њене душевне боли што није била успјешна посланица, па је сад више нема у Парламенту, посебно је питање. Али су режимски налогодавци типовали да је ова екс-посланица спремна да потпише и најригидније изјаве, режимске монтаже и бесмислице на штету грађана Црне Горе. Зато она у посљедње вријеме провидно барјачи по порталима у паници за опстанком Црне Горе и Црногораца, у дилетантским атацима на Митрополију црногорско-приморску.

 

Политички вапаји и хистерија екс-посланице Неле Савковић-Вукчевић сад су и резултат њене јефтине панике јер ће, наводно: „СПЦ испразнити унутрашње биће Црне Горе, она има један циљ – да смањи број Црногораца на попису и претвори Црну Гору у српску!“

 

У пози лидерке без политичког покрића, Неле Савковић-Вукчевић се сјећамо и из изборне ноћи 30. августа, и дебакла ДПС-а, кад је управо њој повјерено да пред ТВ-камерама смушено женски пегла дебакл ДПС-а, што други нијесу хтјели, а она је у странци препозната као дама која не преза ни од какве политичке рекламе и бламаже пред јавношћу Црне Горе. Ваљда по систему: и пад је лет, или: и пораз је прилика за медијско експонирање.

 

А сад, као јуришница режима, и екс-посланица, доживљава нервне шокове због наводне великосрпске идеје, како рече „у њеном пуном облику“, а чији је носилац, ето, СПЦ у Црној Гори. И додаје да је Црква, „сасвим комотно и неометано дјеловала све ово вријеме у Црној Гори“! Замислите, Црква у једној секуларној држави дјеловала – сасвим комотно и неометано! Какав гријех Цркве и „узимање“ претјераних слобода. Наравно, све док то Нела Савковић-Вукчевић не поспреми неким декретом, попут нове Стаљинке у дамској верзији.

 

Сљедећи вапај екс-посланице своди се на будаласти закључак да ће Црна Гора, то јест, „њена унутрашњост бити испражњена од оног што је црногорско и што је аутентично“. А нова бесмислица успаничене г-ђе гласи да наша земља „тада може бити само мањина, односно један елемент који ни о чему па ни о својим стварима не може да одлучује“. И, наравно, Нела не би била у свом елементу да није дамски закукала око понављања 1918. и тобож нестанка Црне Горе и њене цркве.

 

Зато, ми, жене из Демократског фронта, свих националности, а међу нама и бројне аутохтоне Црногорке, поручујемо: „Не бојте се, Нела. Црна Гора ће остати изворно сачувана и без Ваших просипања лажних суза и лаке хистерије по медијима. Ми Вама нијесмо криве што више нијесте у посланичким клупама сад већ опозиционог ДПС-а, нити што Вам, као компензацију за то, дају да читате режимска саопштења као своја, да Вам ублаже душевне боли око изгубљеног посланичког мандата. Симпатична Александра Вуковић је са све својим шеширима сачувала мандат, а Вама то није успјело, па и разумијемо Ваше фрустрације.“

 

И, на крају, вапај Савковић-Вукчевић о томе како ће се смањити број Црногораца на попису представља само вјешто фингирање. И те како је познато да је током владавине ДПС-а вршен прави инжењеринг црногорчења једног дијела грађана, који се нијесу изјашњавали као Црногорци. А све је вршено под жестоким политичким притисцима и чињеницом да се само тако могло напредовати у каријери и задржати радно мјесто. А како ће се Црногорци, Срби, припадници других нација и мањинских народа изјаснити на првом сљедећем попису, то је њихова ствар. Али је јасно да тај попис, који ће се реализовати идуће године, неће бити у знаку пријетњи и уцјена да се што више грађана морају изјаснити као Црногорци због личних интереса Ђукановића и затирања српске нације у Црној Гори.

 

Зато жене из ДФ-а, на крају још једном поручују: „Не бојте се, Нела, и пазите на своје дамске наступе и екстремне изјаве које Вам дају да читате. Црна Гора је вјечна. Ни ми је нећемо дати никоме. Па ни тоталитарном режиму Ђукановића, који је од ње већ двије и по деценије правио приватни феуд и брукао ову земљу пред цјелокупном свјетском јавношћу.“