Funkcioner DF-a, Milutin Đukanović, ocijenio je da se ASK potpuno stavila u službu Demokratske partije socijalista i da je zloupotrijebila službena ovlašćenja. Kako je pojasnio, ASK je u četvrtak popodne od konstituenata DF-a zatražila da izvrši njihovu kontrolu. “DF nema šta da krije, naše su finansije potpuno javne. Mi ćemo dostaviti potrebna dokumeta u ponedjeljak do 14 sati“, saopštio je Đukanović na konferenciji za novinare.


On je poručio direktoru ASK-a, Sretenu Radonjiću i njegovom, kako je naveo, prijatelju, Dušku Mrakoviću da je DF suviše ozbiljna organizacija da bi nasijedala na takve provokacije.

Lider DNP-a, Milan Knežević, poručio je Markoviću, Radonjiću i premijeru Milu Đukanoviću da DF nema šta da krije.
„Spremni smo da se provjere svi računi, javni i tajni svih konstituenata DF-a i svakog funkcionera“, poručio je Knežević.
On je dodao da konstituenti i funkcioneri DF-a stoje na raspolaganju i državnom tužilaštvu.

Kako je podsjetio, Nova, DNP i PzP nedavno su dobili pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije za prošlu godinu.
„Tako da mi nemamo nikakav razlog da bilo šta sakrivamo. Sve što su iz ASK-a tražili oni će dobiti. Odgovorno tvrdimo da nemamo razloga za strah i bojazan“, poručio je Knežević.
On je podsjetio da je ASK prije tri, četiri dana dobio sve ugovore koje je tražio, i sa agencijom koja radi kampanju i sa televizijama i ostalim portalima, dobavljačima.
„Kada su vidjeli da DF nema šta da krije, krenuli su da kontolišu konstituente. Nemamo nikakav problem, neka kontrolišu konstituente, ali je jasna namjera i prijetnja da pokušavaju da zabrane legalno finansiranje što se tiče onog od države i iz budžeta“, naveo je Knežević.
On je poručio da mogu da blokiraju sve račune DF-a i da nastave sa prijavama protiv tog saveza, ali da će oni još intenzivnije nastaviti borbu protiv DPS-a.

Lider PzP-a, Nebojša Medojević, kazao je da je kampanja DF-a izazvala panične reakcije DPS-a, posebno Markovića i Đukanovića što im je, kako tvrdi, i bio cilj.
„DF se finansira iz javnih izvora, svi naši ugovori su javni i dostupni svim državnim organima“, saopštio je Medojević.

Kako je poručio, DF nastavlja svoju superiornu kampanju po planu…