Aktivisti i funkcioneri DF-a i SNP-a protestnim maršom do Spuža (VIDEO i FOTO)

Aktivisti i funkcioneri DF-a i SNP-a protestnim maršom do Spuža (VIDEO i FOTO)

Danas je ispred Osnovnog suda u Podgorici održan najavljeni skup aktivista i funkcionera Demokratskog fronta.

„Mi smo se danas okupili da protestujemo protiv utamničenja Milana Knežavića, hrabrog i čestitog opozicionara Demokratskoj partiji socijalista i Milu Đukanoviću“, rekao je predsjednik političkog savjeta Demokratske narodne partije Predrag Bulatović.

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/2011192392287094/

 

Mi se ne predajemo i ne povlačimo, jer sve dok postoji Demokratski front sa svojim partnerima, (a prirodni partner DF-a je Socijalistička narodna partija), ima da živi ideja izvorne Crne Gore“, naveo je Bulatović.

„Demokratski front će izdržati sve, i zatvor i progon, i krenuće u kontra-ofanzivu, zajedno sa Socijalističkom narodnom partijom“, zaključio je Bulatović.

Takođe je govorio i Janko Vučinić.

12 godina je od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, i šta se suštinski promijenilo? Ništa! Jedino smo postali još privatnija država, još više mafijaška država„, naveo je Janko Vučinić.

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/2011251445614522/

Govorio je i lider PzP-a, Nebojša Medojević.

„Za sve velike ideje od pamtivijeka morala se položiti žrtva. Uvijek je onaj ko se borio za pravdu morao da prođe put Golgote. Zato svi zajedno idemo u Spuž da pošaljemo poruku Milu Đukanoviću, koji će u istoriji biti zapisan onako kako ga je okarakterisao DF – ‘Milo lopove‘“, rekao je Medojević.

„U toku je jedan novi projekat. Centri međunarodne politike koji ne žele dobro građanima Crne Gore su odlučili da promijene, ne samo politiku Vlasti u Crnoj Gori, nego da promijene i opoziciju. I onda su odlučili da je ključni elemenat, ključni branik koji treba slomiti da bi se promijenila Crna Gora na gore, da bi odustala od same sebe, da se uništi Demokratski front“, kazao je on.

„Tako je formirana građanska opozicija. Građanska opozicija su svi oni koji imaju antisrpske namjere u Crnoj Gori“, zaključio je Medojević

Okupljenima se obratio i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, koji je pozdravio okupljene, prenoseći im pozdrave ispred slobodnih Plužina, u kojima je juče osvojena apsolutna vlast te partije i opozicije uopšte.

„Čast mi je da stojim ovdje pred vama, ovo je najhrabriji i najčasniji dio Crne Gore, pred vama koji nikada nijesu poklekli, i koji nikada nećete pokleknuti. Vama koji znate da cijenite nečiju žrtvu, i znate da se solidarišete sa onim koji je uhapšen potpuno nezakonito. Uhapsili su oni Milana Kneževića, ali nikada neće uhapsiti riječ Milana Kneževića i ideju, koja svih nas ovdje okuplja, a to je da su Crnoj Gori, hitno potrebne političke promjene.

Hapsio je aparthejd Nelsona Mendelu, pa je on posle postao predsjednik Južnoafričke republike.“

Nakon obraćanja javnosti Predraga Bulatovića, Janka Vučinića, Nebojše Medojevića, i drugih funkcionera, kupljeni građani, u namjeri da podrže Milana Kneževića krenuli su u protestni marš do spuškog zatvora.

DF je odlučio da 21. maj posveti Milanu Kneževiću. Predsjedništvo DF-a je odlučilo da taj dan bude izvršen marš na Spuž„, kazao je u lider NSD i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić na pres konferenciji održanoj u subotu 19-og maja, kada je ovaj skup i najavljen.

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/2011301438942856/

„Želimo da predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću prenesemo poruku da to što smo mi najnapadanija politička organizacija u Evropi ne znači da smo mi poklekli, da smo se odrekli onih koji se, zbog ideja koje zastupamo nevini se nalaze u zatvoru, već iskazujemo punu solidarnost sa njima. Želimo da dio naše snage prenesemo na njih“, kazao je Mandić i dodao:

„Mi znamo koliko je Milan jak i koliko je uvjeren u ispravnost borbe u kojoj učestvuje on, njegova partija i DF“.

Nakon što su stigli, ispred spuškog zatvora, javnosti su se obratili članovi Demokratskog fronta koji su hapšeni, ili oni koji su procesuirani. 

Prisutnima su se obratili Aleksandar Sekulić ispred DNP, zatim Petar drašković NSD, Nikola Bajčetić ispred PZP,  i Slaven Radunović, nosilac liste DF-SNP „Sve za moj grad“ u Podgorici.

„Režim Mila Đukanovića može da sruši samo odlučna opozicija, samo hrabri ljudi“, kazao je Radunović.

„Sa nama je u bloku i SNP. Skupili smo se na jedno mjesto mi koji nikad nismo izdali, prodali glasove, slušali tuđe sugestije, sugestije koje se ne odnose na dobrobit građana Crne Gore. SNP i DF u Podgorici se zovu „Sve za naš grad“. Milane, naš grad će 27. biti slobodan kao i tvoja Zeta“, to ti odavde poručujemo, živi bili!“

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/2011355528937447/