Birjukov: Rusija ne organizuje ni zvanične ni nezvanične državne udare

Birjukov: Rusija ne organizuje ni zvanične ni nezvanične državne udare

Ruska federacija ne organizuje ni zvanične ni nezvanične državne udare, jer to nije njen metod, kazao je Fjodor Birjukov iz ruske partije „Rodina“ na zajedničkoj konferenciji za štampu predstavnika Demokratskog fronta Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića sa predstavnicima ruske partije „Rodina“: Fjodorom Birjukovom, Aleksejem Riljejevom, i Vladimirom Laktušinom, predsjednikom mladih partije „Rodina“.

Pres-konferencija, održana u prostorijama Demokratske narodne partije, je bila posvećena montiranom sudskom procesu, koji se vodi protiv Mandića i Kneževića, za takozvani „državni udar“.

„Protiv država koje su bili partneri Rusije zapadne sile organizuju državne udare.U ovom slučaju oni to pripisuju našim partnerima iz Demokratskog fronta. Sudski proces u slučaju ‘državni udar’ ravan procesu „Franca Kafke“, rekao je Birjukov a prenose „Vijesti“.

On je naveo da su dvije partije sarađivale kada niko o državnom udaru nije govorio navodeći da je posjeta organizovana u okviru te saradnje.

„Mi ovo komentarišemo kao posmatrači sa određenim stepenom ironije. Naše miješanje tako mogu da komentarišu samo pisci naučne fantastike“, kazao je on.

Knežević: Zvanična Moskva se jasno odredila prema progonu DF-a

„Demokratski front je politički savez utemeljen u istinskim odnosima sa Rusijom. Zvanična Moskva se jasno odredila prema progonu DF-a“, kazao je predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a Milan Knežević i istakao:

„DF i Rusija nisu umiješani u pokušaj državnog udara. Ta afera je bila zamajac za ulazak u NATO i jačanje antiruske histerije“.

Knežević je ponovio da treba ukinuti sankcije Rusiji.

„Nedavno je jedno istraživanje polazalo da je Putin jedan od najpopularnijih političara ovdje i to je dokaz da su građani Crne Gore naklonjeni Rusiji“, kazao je Knežević i istakao:

„Dolazak ruske delegacije nije miješanje u sudski proces.

Potpredsjednik SAD, Majk Pens rekao je da je Rusija pokušala da sprovede državni udar. Kada Amerikanci i NATO službenici traže da se DF zabrani, onda je to legitimno, a ako dođu Rusi onda je to miješanje u unutrašnja pitanja. Mi ne želimo da robujemo tome“.

 

Knežević je kazao i da se Skupština Crne Gore pretvorila u psihijatriju i da DF kao najzdraviji dio opozicije ima obavezu da se vrati i kao „eliksir liječi te zabludjele ljude“, navode „Vijesti“.

Vijesti, IN4S