Bojović: Bečić da se izjasni o inicijativi o povlačenju priznanja tzv. države Kosovo

Bojović: Bečić da se izjasni o inicijativi o povlačenju priznanja tzv. države Kosovo

Pokušavajući da nasilno spriječe služenje liturgije na ostacima Saborne crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču albanski nacionalisti iz Ulcinja su poslali jasnu poruku da taj dio teritorije Crne Gore smatraju albanskim. Nakon što su prije nekoliko mjeseci postavili albansku zastavu i oskrnavili Crkvu Svete Trojice na Rumiji, najnovijom, očigledno isplaniranom i koordiniranom akcijom na Svaču, oni su, kako vidimo, nastavili da obilježavaju teritoriju Velike Albanije.
Tražeći od Mitropolita, sveštenstva i vjerujućeg naroda dozvolu za kretanje i pristup crkvi na Svaču, koju bi trebalo da izda navodno opština Ulcinj, albanski nacionalisti su javno saopštili da za njih, na teritoriji koju oni smatraju albanskom, ne važe zakoni i ustavne norme države Crne Gore kojima se garantuje sloboda kretanja i sloboda vjeroispovijesti.
Nakon ovog događaja, sve ukazuje da je neophodna homogenizacija opozicionih političkih subjekata koje dominantno glasa pravoslavni narod u Crnoj Gori u cilju zaštite nacionalnog, duhovnog i istorijskog bića Crne Gore. Događaj na Svaču i poruke koje su poslate morale bi da u najvećoj mjeri otrježnjujuće djeluju na pravoslavce u Crnoj Gori, posebno one koji pripadaju opoziciji i koji iskreno žele smjenu ovog kriminalizovanog i izdajničkog režima na čelu sa DPS-om, a onda i očuvanje istorijske Crne Gore i njenih tradicionalnih vrijednosti.
Pošto su Koaliciju za 21. vijek na poslednjim lokalnim izborima u Crnoj Gori dominantno glasali opoziciono nastrojeni Srbi i Crnogorci potpuno je očekivano, politički odgovorno i prirodno da se lider Demokrata Aleksa Bečić javno odredi prema inicijativi koja je zvanično pokrenuta sa ciljem se u Crnoj Gori organizuje referendum i poništi odluka kojom je vlast u Crnoj Gori priznala lažnu državu Kosovo. Pošto je ova inicijativa proslijeđena i poslaničkom klubu Demokratske Crne Gore, pozivamo Aleksu Bečića da se izjasni da li će, zajedno sa svojim poslanicima i funkcionerima, podržati inicijativu o povlačenju priznanja tzv. države Kosovo i na taj način zajedno sa ostalim opozicionim snagama učestvovati u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Crne Gore koji je napadnut 08. jula u Ulcinju. Povlačenje ove najsramnije odluke u istoriji Crne Gore predstavlja našu obavezu i svaki drugi odgovor ili stav bi značio podršku projektu Velike Albanije i nastavak anticrnogorskog djelovanja koje koordiniraju NATO ambasade.