Bojović: Grahovac dio kampanje i projekta koji Crnu Goru treba da otuđi od same sebe

Bojović: Grahovac dio kampanje i projekta koji Crnu Goru treba da otuđi od same sebe

Nemamo dilemu da je najnoviji napad Blagoja Grahovca na Demokratski front i njegovo suludo i besmisleno „otkriće“ kako navodno postoji pravoslavni fundamentalizam u Crnoj Gori, samo još jedna u nizu naručenih i nervoznih reakcija na našu nedavnu posjetu Srbima na Kosovu i Metohiji i na našu najavu pokretanja inicijative o poništenju sramne odluke vlade Crne Gore o priznanju lažne države Kosovo.

Nije slučajno to, što u trenutku kada je sve ozbiljnije ugrožena pravoslavna Crna Gora i vrijednosti na kojima Crna Gora istorijski počiva, Grahovac optužuje i napada navodni pravoslavni fundamentalizam u Crnoj Gori, koji je pri tom, kako on to tvrdi, povezan sa onim srpskim, ruskim i slovenskim. Reklo bi se, od njega očekivano i krajnje providno. Grahovac je već odavno dio kampanje i projekta koji Crnu Goru treba da otuđi od same sebe, odvoji je od svojih pravoslavnih temelja i udalji je trajno od Srbije i Rusije. Ovakvi i slični napadi na pravoslavlje u Crnoj Gori predstavljaju samo pokušaj kamufliranja strategije agresivnog nametanja vještačkog identiteta Crnoj Gori i zataškavanja stvarnih opasnosti koje joj prijete.

Problematizovanje navodnog pravoslavnog fundamentalizma u ovom trenutku i ovim okolnostima, kada je sve što je izvorno crnogorsko – dakle srpsko i pravoslavno napadnuto, predstavlja drsko i primitivno vrijeđanje zdravog razuma, ali i svih pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori. Vrhunac je političkog bezobrazluka i licemjerja, ali je i pokušaj stvaranja konfuzije kod pravih opozicionara, kada u trenutku u kom je Demokratski front brutalno progonjen od strane aktuelnog režima, i to zbog čvstrih ideoloških stavova i dosledne odbrane istorijske, pravoslavne Crne Gore, naš politički subjekt od raznoraznih opskurnih ličnosti i plaćenih agenata biva etiketiran i optuživan za ekstremizam i fundamentalizam, pa i za saradnju sa režimom.

Ovom prilikom, Demokratski front napada neko ko je, neposredno prije početka NATO bombardovanja napustio vojsku države u kojoj je bio general i koja je trebalo da bude napadnuta, i to pod optužbama da je strani špijun. Podsjećamo, takođe, da je Blagoje Grahovac bio savjetnik za bezbjednost Mila Đukanovića, koji je upravo tada kao član Vrhovnog savjeta odbrane SRJ otišao u sjedište NATO agresora i svrstao se u red veleizdajnika, a onda taj svoj status zapečatio priznanjem lažne države Kosovo. Nakon što ga je Milo Đukanović potrošio, vidimo da se Grahovac sada drži uloge NATO promotera i progandiste, i reaguje kao olinjali medijski jastreb kada god treba nanijeti štetu onim snagama kojima je stalo do očuvanja izvorne pravoslavne Crne Gore i posebno u trenutku kada se pokreću istorijski važne inicijative.

Poznato je da je Blagoje Grahovac član političkog savjeta URA-e koja je u koaliciji sa Demokratama Alekse Bečića. Primjećujemo, nažalost, da Aleksi Bečiću ne smeta to što njegov koalicioni partner Blagoje Grahovac, za sve što se loše Crnoj Gori dešava, krivi navodni pravoslavni fundamentalizam. Izražavamo bojazan da je upravo u njihovom slaganju i partnerstvu sadržan razlog zbog kojeg se Aleksa Bečić, koga je glasao veliki broj Srba i pravoslavaca na poslednjim izborima, nije odazvao pozivu predstavnika Srba sa Kosova i Metohije i nije pošao sa nama u posjetu Srbima na Kosovo i Metohiju, pod izgovorom da je na odmoru.

Poručujemo Blagoju Grahovcu i njegovim sadašnjim mentorima, da ćemo mi odlučno i efikasno sprovesti inicijativu za raspisivanje referenduma o poništenju odluke o priznanju lažne države Kosovo, svidjelo se to Milu Đukanoviću ili ne, svidjelo se to Žarku Rakčeviću ili ne, i ma šta o tome mislio Aleksa Bečić, koalicioni partner Blagoja Grahovca koji je eto nas koji se borimo za izvornu Crnu Goru nazvao zatucanim pravoslavnim fundamentalistima. Očigledno da Blagoju Grahovcu, koji inače živi u Beogradu i koji iz Beograda piše svoja „patriotska“ saopštenja, ne smeta zatucano pravoslavlje kada njegov stvarni lider Žarko Rakčević kupuje akcije Instituta „Simo Milošević“ u Igalu koje su u vlasništvu Vlade Srbije. Kada su privatne računice i poslovni interesi ove garniture likova u pitanju, onda je sve dozvoljeno i ništa im nije ni strano ni mrsko.