Bojović: Jedna zajednička lista na lokalnim izborima najbolje rešenje

Bojović: Jedna zajednička lista na lokalnim izborima najbolje rešenje

U ime Demokratskog fronta pozivam sve opozicione subjekte u Pljevljima na objedinjavanje snaga i formiranje jedne zajedničke liste na predstojećim lokalnim izborima. Vjerujem da je svima jasno da predstojeći lokalni izbori u Pljevljima ne treba da posluže kao poligon za odmjeravanje snaga unutar opozicije, niti treba da budu iskorišćeni za ostvarivanje bilo čijih uskostranačkih interesa i kalkulacija.

Bez obzira na to kakav će biti konačan ishod dogovora opozicije oko jednog kandidata za predsjednika Crne Gore, mi koji predstavljamo opoziciju u Pljevljima treba da budemo na visini zadatka i odgovornosti, a to znači da budemo složni. To od nas nesumnjivo očekuju slobodni i opoziciono nastrojeni građani Pljevalja koji zasigurno predstavljaju većinu u našem gradu. Pljevljacima treba sigurna pobjeda opozicije i smjena lokalne vlasti, a ne bilo kakvo eksperimentisanje opozicionih subjekata. Tim prije što je izvjesno da će DPS, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate nastupiti zajedno u Pljevljima jer ne žele da prospu i potroše nijedan glas. Jednostavno, mi iz redova opozicije ne treba da dajemo priliku i šansu vladajućoj garnituri da se bilo čemu nadaju u Pljevljima, osim ubjedljivom porazu.

Upozoravam i ukazujem da nas neizvjesna politička situacija u Beranama, nakon završenih lokalnih izbora u tom gradu i odluke Državne izborne komisije da se izbori na više biračkih mjesta ponove, žestoko opominje i obavezuje da mi u Pljevljima budemo politički mudri i krajnje odgovorni. Jasno je danas svima, da je kompletna opozicija nastupila zajedno u Beranama, ne bi nam vlast mogla ništa, pa ni ovo što sada pokušava da radi.

Stoga, posebno pozivam Demokratsku Crnu Goru da prihvati formiranje jedne zajedničke opozicione liste u Pljevljima jer ne treba da dozvolimo da nam se situacija u Beranama ponovi.

Ponavljam i naglašavam, svakom građaninu je jasno da jedino ujedinjavanje opozicije u Pljevljima garantuje sigurnu pobjedu nad DPS-om, Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama. Pobjeda opozicije u Pljevljima može i treba da bude ubjedljiva i čista kao suza, kako ne bi ostavili ni najmanje prostora DPS-u da, zloupotrebom institucija koje kontroliše, osporava naš pobjednički rezultat u ovom gradu i pokuša da prekroji volju birača.

Predstoji nam odlučna i snažna borba za pripadajuća prava nas Pljevljaka, za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta, za saniranje katastrofalne ekološke situacije i zapuštene infrastrukture… Ali prije toga moramo da zajedničkim snagama na lokalnim izborima oslobodimo Pljevlja i do nogu potučemo vladajuću garnituru.