Bojović: Ko smije, taj i može!

Bojović: Ko smije, taj i može!

Dragan Bojović, predsjednik OO DNP izjavio je sinošnjem protestu da je u ovom političkom momentu presudno biti hrabar i istrajati do slobode nakon nove izdaje od strane tzv. opozicije.

„Treba svaku njihovu laž razobličiti istinom. Na svaku novu izdaju odgovoriti demokratskim buntom. Pobuna je, kažu pjesnici, traganje za istinom, kao umjetnost ili nauka. Jedino pobuna može da nas spasi od ovog lažljivog, kriminalnog režima“, naglasio je Bojović.

Rekavši da je suprostavljanje oduvijek bilo suštinski važan čin u Crnoj Gori, Bojović ističe da su oni rijetki koji su stvarali istoriju oni koju su znali reći „ne“, svakom okupatoru, bilo stranom, bilo domaćem, te da istorija ne pamti dvorjane i režimske sluge.

On se osvrnuo na poslednje događaje u Skupštini Crne Gore: „Naši poslanici su rekli lopovima u lice ko su i šta su. U drevnim civilizacijama je, poštovana gospodo, postojao čak Priručnik za lopove, jer se amaterizam nije cijenio ni u jednoj oblasti, pa ni u lopovluku. Dakle, i lopovi su morali iskazivati dobre manire. Ovi naši današnji arhilopovi koji ‘ne haju za prekore ljudske’, kako kaže Homer, demonstriraju samo prostakluk i primitivizam. Zamislite premijera koji, u nemoći da prikrije sopstveni lopovluk, uličarski vrijeđa poslanike pozivajući ih na tuču u Parlamentu! Tužna je zemlja u kojoj ličnost takvog psihološkog profila vlada gotovo trideset godina. Tužna je i čemerna i ona tzv. opozicija koja takvu ličnost nastoji na svaki način da održi na vlasti.“

Bojović je okupljenim građanima saopštio da je izbor jasan. Na jednoj strani je DPS sa svojim satelitima, na drugoj DF sa narodom.

„Ulazak dijela opozicije u Milovu Vladu je pokušaj nove prevare opozicionih birača. Ranko Krivokapić, sa svojim pionima, po ko zna koji put glumi opoziciju u vlasti i vlast u opoziciji, besomučno žudeći za pohvalama i priznanjima stranih amabasada. Toliko je uloženo u tzv. ‘meko’ prevaspitavanje Crne Gore, što para, što bombi, što instruktora, što pljačkaških investitora, što lopova i špijuna, da je sada teško prepustiti politički neukaljanom DF-u upravljanje državom. Pogodniji su ovi kompromitovani poltroni. Kako kaže Borhes u svojoj pjesmi:

Špijuni odbacuju svoju čast,
Izdaju one koji misle da su im prijatelji,
Potkupljuju savjesti,
Odbacuju i ime svoje otadžbine,
Pristaju na bezčašće.

Bojović je svoj govor na protestu zaključio čuvenim riječima vojvode Živojina Mišića: „Ko smije, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide u nove pobjede!“

Izvor: IN4S