Bojović: Vujanović u posjeti Pljevljima saopštio jedno veliko Ništa

Bojović: Vujanović u posjeti Pljevljima saopštio jedno veliko Ništa

Posjeta takozvanog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića Pljevljima, prilikom obilježavanja 20. novembra, ima specifičan značaj za svakog Pljevljaka, ali u smislu konačnog razobličavanja politike centralne vlasti prema našoj opštini.

U obraćanju Pljevljacima na Televiziji Pljevlja, čiji su radnici u opravdanom štrajku, Filip Vujanović je saopštio jedno veliko ništa. Vujanovićevo Ništa znači mnogo za sve građane Pljevalja kako bi se do kraja odredili prema katastrofalnim posledicama politike DPS-a u ovoj opštini. Upravo ovo Vujanovićevo Ništa govori sve o diskriminatorskom i ponižavajućeg tretmanu Pljevalja i Pljevljaka od strane centralne vlasti. Vujanovićevo Ništa govori sve i o planovima državne vlasti u Pljevljima, kada su u pitanju razvojni projekti i investicije. Doći u Pljevlja u svojstvu visokog državnog funkcionera a ne pomenuti nijedan konkretan projekat koji bi recimo trebalo da donese otvaranje novih radnih mjesta ili suzbijanje drastične zagađenosti predstavlja ponižavanje svih Pljevljaka. Očigledno, Filip Vujanović se u Pljevljima ponaša i govori onako kako on misli da Pljevljaci zaslužuju.

Valjda Pljevljake treba navići da je normalno da, kada dođe visoki funkcioner vlasti, apsolutno ništa konkretno ne kaže o problemima i pitanjima koji opterećuju život i ugrožavaju opstanak Pljevalja. Kao po matrici i ovog puta je nastupila jeftina demagogija, prosipanje magle i zamajavanje javnosti.

Šta imaju zaposleni u RTV Pljevlja od toga što je takozvani predsjednik države izjavio kako su lokalni mediji izuzetno vrijedni, gledani i slušani, kako im on daje poseban značaj i prema njima ima maksimalno poštovanje i kako je u saznanju da predsjednik opštine ima puno raspoloženje za dobru komunikaciju sa zaposlenima. Radnicima RTV Pljevlja ne treba nikakva komunikacija, već plate koje im po zakonu pripadaju, imajući u vidu da nisu primili već pet zarada. Pošto je Filip Vujanović iskazao zadovoljstvo zbog saradnje sa vladom koja je, kako kaže, ovdje u Pljevljima značajno uložila, da li pod time misli na još uvijek nedovršeni Dom kulture ili na uporno odbijanje državne vlasti da investira u toplifikaciju, ili na uništenu privredu i zapuštenu infrastrukturu. Ako se već usudio da saopšti kako je u poslednje četiri godine u Pljevlja navodno uloženo 26 miliona evra od strane Vlade i donatora, zašto nije rekao gdje i u šta je uloženo, jer taj novac Pljevljaci nisu vidjeli. Objavljujući vijest da kineska ambasada hoće da rekonstruiše most na Tari, Filip Vujanović je zapravo podsjetio i priznao da državna vlast za sve ove godine nije željela da uloži centa čak ni u rekonstrukciju ovog mosta, pa su se toga morali sjetiti Kinezi. Saopštio je i kako ga raduje ovakav napredak Pljevalja. Samo nije pojasnio da li je pod tim napretkom mislio na ogromnu nezaposlenost ili na katastrofalan prirodni priraštaj ili na masovan odlazak i trajno napuštanje Pljevalja od strane velikog broja mladih ljudi.

Nemamo dilemu da je Demokratski front progonjen upravo zbog toga što se od svog osnivanja snažno i iskreno bori protiv ovakve ponižavajuće demagoške prakse vladajuće garniture, kojom se zapravo kamuflira višedecenijska pljačka resursa i pljačka građana. Demokratski front je progonjen upravo zbog toga što je kao najjači politički subjekt najveći garant da će pljačkaški poduhvati u Pljevljima i širom Crne Gore biti procesuirani, kao i da će lopovi iz vlasti koji su u njima učestvovali, biti uhapšeni i kažnjeni onako kako zaslužuju. Uprkos neviđenom progonu i svim udarima, Demokratski front će svoju borbu odlučno nastaviti i privatnu državu Crnu Goru osloboditi i vratiti je njenim građanima, ali i njenom istorijskom identitetu.