Predsjednik DNP-a Milan Knežević u ime članova i simpatizera Demokratske narodne partije, kao i u svoje lično ime, čestitao je blage dane, Badnji dan i Božić, patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru eparhije mileševske Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i šire, koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

Knežević svima pravoslavnima želi da ove blage dočekaju sa spokojem u duši i srcu, u ličnoj i porodičnoj sreći i harmoniji, i poštovanju sebe i drugoga.

Predsjednik DNP poručuje da pravoslavlje i danas na našem duhovnom tlu i šire postiže svoju punu vrijednost po sebi u sazvučju sa svim konfesijama u Crnoj Gori, u već tradicionalnoj međuvjerskoj toleranciji i uvažavanju.

Predsjednik DNP-a u svojoj božićnoj čestitki ističe i da nam nijesu potrebne vještačke podjele, jer one ne doprinose miru, spokoju i daljem razvoju optimalnog suživota na tlu multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore.

Knežević istovremeno ukazuje i na činjenicu da Mitropolija crnogorsko-primorska, kao stožer pravoslavne duhovnosti u Crnoj Gori, ni danas nije pošteđena brojnih iskušenja i pritisaka, ali iskazuje nadu da će Mitropolija i u ovom smutnom vremenu odoljeti svim izazovima i vještačkim tvorevinama duhovnosti.

Svima pravoslavnima Knežević upućuje tradicionalni božićni pozdrav: „Mir Božji – Hristos se rodi.” „Vaistinu se rodi.“