Bulatović: DPS bi ponovo da izabere patrijske vojnike u Savjet ASK

Bulatović: DPS bi ponovo da izabere patrijske vojnike u Savjet ASK

Demokratska partija socijalista evidentno sprema sve mehanizme za nove izborne manipulacije i prevare, i tako treba posmatrati nova dešavanja u vezi izbora članova Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), smatra izvršni direktor Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković.

Kako je naglasila, DPS očito sprema ASK, RTCG i Državnu izbornu komisiju u susret izborima kako bi sačuvali svoje partijske monopole.

Ona je istakla da je rad Agencije do sada obilježila potpuna selektivnost, jer uopšte nijesu ni provjeravali papire DPS-a, niti ih zanima bilo šta u vezi sa manipulacijama i zloupotrebama u vrhu vlasti.

Predsjednik skupštinskog Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović (DF) naveo je da će poslanici Fronta ozbiljno analizirati situaciju i da će donijeti odgovarajuće odluke nakon što je postalo jasno da režim preko namještenih procedura bira podobne kadrove u Savjet ASK.

Bulatović je rekao da DF neće mirno gledati kako odbor postaje dekor za nezakonite i nelegitimne odluke, i da će, shodno tome, preduzeti neke odluke, niti će davati legitimitet režimskoj farsi.

Mi smo već rekli da je plenum vrlo važan, jer je to prilika da se bez bilo kakve cenzure obraćamo crnogorskoj javnosti, ali kakav će stav biti vezano za odbore, vidjećemo. Jedno je sigurno nećemo dozvoliti vladajućoj koaliciji da u našem prisustvu donose odluke koje znače pravno i političko nasilje, rekao je Bulatović.

Izvor: In4s