Vrh Dps i Vlada uporno pokušavaju da ubijede javnost da je Milan Knežević dobio pravednu i dobro odmjerenu zatvorsku kaznu i da je on zasluženo izdržava upravo sada. Štaviše, naglašavaju da je on zatvorenik kao i svaki drugi. Nažalost njima na ruku idu neke NVO i vrlo konkretni opozicioni političari koji ćute na zatvor Milana Knezevića, kao i na progon DF-a u drugim montiranim krivično-pravnim političkim procesima (državni udar i pranje novca).

Milan Knežević je politički zatvorenik, osuđen za nepostojece krivično djelo. Kazna je politički motivisana i termin njenog izdrzavanja je precizno isplaniran. Trebalo je jednog od najuticajnijih i najpopularnijih opozicionih političara a sasvim sigurno najjačeg političkog borca protiv režima poslati u zatvor uoči predsjedničkih i lokalnih izbora.

On je eliminisan iz kampanje svoje stranke, kampanje DF, ali i iz kampanje opozicije za pobjedu nad Dps, uljučujući posebno kampanju u Podgorici i Zeti.
Ne samo da mu je određen zatvor već Pažin zabranjuje korištenje interneta poslaniku i predstavniku građana i naroda. Politička presuda i zatvorska kazna koju izdržava nijesu ukinuli ustavnu funkciju poslanika koju Milan Knežević ima i koju treba da vrši iako je u zatvoru, a za to mu je neophodno i da ima pristup savremenim srdstvima komunikacije.

Stav VD Direktora Ziksa je stav Pažina. Krijući se iza navodne jednakosti zatvorenika Pažin sve čini da diskriminiše i uskrati osnovna ljudska prava Milanu Kneževiću.

 

Da nema jednakosti primjer je Radosav Lješković, komandant SAJ-a, čiji su podčinjeni pripadnici SAJ-a batinali, zlostavljali i mučili građane. On kao njihov rukovodilac koji ih je skrivao dobio je kaznu istu kao Milan. A izdržao ju je u bolnici. Dvadesetak dana koliko je bio u zatvoru, piše štampa, koristio je internet i pametni telefon. Ovo navodim da se potvrdi kakav je odnos Vlade i ministarstava prema slugama režima a kako se pod okriljem Vlasti progoni borac za promjene i lider opozicije. Ponavljam još jednom da su ključne institucije i pojedinci u njima zarobljeni od strane Predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a.

 

Optužujem Pažina i za opstrukciju pružanja zdravstvene njege u Ziksu Milanu Kneževiću. Podsjećam javnost da u zahtjevu za odlaganje izdržavanja kazne pored važnosti obavljanja političke funkcije u kampanjama za predsjedničke i lokalne izbore, naveo hitnu potrebu liječenja povrijeđenog ramena. Specijalac režima Boris Savić odbijajući zahtjev naveo je da se liječenje može sprovesti u Ziksu. Danas je 55. dan od kada je Milan u zatvoru, rame mu ne liječe a stanje se pogorsava. Jedini ko to može da opstruira je javno nametljivi lažni dušebrižnik za ljudska prava i revnosni izvršilac naloga vrha režima i američke ambasade protiv DF-a.

 

КОМЕНТАР АДВОКАТА МИРОЈА ЈОВАНОВИЋА

13.05.2018.

 

Показало се као наивно, веровање, да је прошло време Голих отока. У том светлу, захтев посланика Милана Кнежевића, да му се омогући употреба интернета, јесте само израз онога што је потпуно нормалан и оправадан захтев у складу са стандардима које промовишу међународне организације.

Став Пажиновог службеника, извесног Томића, да одбије Миланов захтев, је у супротности са декларацијом УН из маја 2011. године, по којој је приступ интернету основно људско право.
Без намере да полемишем са службеницима режима који је формиран на основу изјава особе са Црвене Интерполове потернице, као адвокат који је задужен за уставно-судску заштиту права господина Кнежевића, ипак ћу додати још неколико ствари.

Дакле, када се осуђене убице шеткају по региону о трошку пореских обвезника Црне Горе, потпуно је природно да се песнику и посланику ускрати право да путем интернета комуницира са својим пријатељима и политичким саборцима.

Ово више није питање поштовања основних регула савременог света – ово је шема понашања једног ретроградног система, у којем, што си писменији и поштенији, то имаш више шансе да будеш затворен, или упуцан.