Bulatović: Poslušniče Zenka, pogledajte prvo sebe!

Bulatović: Poslušniče Zenka, pogledajte prvo sebe!

Danas je Milana Kneževića prozvao i naručeni od strane režima ministar za ljudska i manjinska prava, a ponajviše ministar za ispunjenje želja i naređenja šefa režima, Mehmed Zenka. Pritom je istakao da mu “muška čast to nalaže” da zaštiti poslanicu Vuković kao ženu. Ali ga DF otvoreno pita i proziva: “Gdje boravite Vi, ministre Zenka, svih ovih mjeseci, i jeste li čuli da Crnom Gorom po snijegu, kiši i zimi bivaju ponižavane izmanipulisane majke sa troje i više djece? I zašto se nikad kao čovjek, upravo s tom navedenom muškom čašću, ne oglasiste povodom patnji ogromnog broja žena i majki? Nego hrabro ćutite i pravite se da nijeste odavde. A sad kukate oko jednog pasusa, koji nije nikakva zvanična izjava, nego literarna projekcija iz internog zatvorskog dnevnika Milana Kneževića.

Da DF ne zna ko je Zenka, pa da mu i povjeruje u iskrene namjere. Ali je on samo tipični  predstavnik jedne od tzv. stranaka manjina režima za svakodnevnu upotrebu. To je isti Zenka, ministar za ljudska i manjinska prava, koji je ćutao dok je administrativni odbor Skupštine Crne Gore određivao pritvor poslaniku Milanu Kneževiću, a akcijom rukovodio Zenkin sunarodnik, Ljuiđ Škrelja, od milošte Ljubo. Taj isti ministar Zenka je glasno ćutao na sva politička i nepravedna suđenja protiv Milana Kneževića i odćutao, kao egipatska mumija, čak i pravosnažnu sudsku presudu nad Kneževićem, koji je sada politički zatvorenik. A i logično je da mora da ćuti, jer je Filip Vujanović svojevremeno amnestirao Zenku od krivičnog gonjenja, a Knežević nevin služi zatvorsku kaznu od četiri mjeseca.

Zbog navedenih primjera Zenkine dvoličnosti i dvostrukih aršina, njegovo moralisanje pri pomenu poslanice Milovog DPS-a djeluje otužno i sluganski. On, naravno, zaobilazi istinu da je pomenuta poslanica, u stvari, lažni svjedok sa zadatkom lažnog svjedočenja u jednom montiranom sudskom procesu gdje se krivično progone poslanici DF-a zbog poznatog verbalnog incidenta u Skupštini Crne Gore.

Tobožnjem ministru Zenki trebalo bi biti poznato da je lažno prijavljivanje i lažno svjedočenje krupno krivično djelo. Sve ovo je svakom jasno i vidljivo, osim Zenki, koji selektivno uočava nepravilnosti, pa je zato lažni borac za ljudska i manjinska prava.

Poslušniče Zenka, poslanica DPS-a nije ni bila u holu Skupštine Crne Gore pa nije ni mogla biti napadnuta od poslanice Marine Jočić, što znači da je Zenkina štićenica iznosila neistine i izmislila lažne optužbe protiv jedne dame, gospođe Marine Jočić. Ta laž, ali i činjenica da je Zenka ne vidi ni kao čovjek ni kao ministar, dvije su krupne prljave rabote, a uz to i krivična djela.

Zbog svega navedenog, postavljamo pitanje Zenki da li mu ta njegova pomenuta “muška čast” nalaže da govori istine ili neistine, da postupa časno ili nečasno.

DF i DNP odbijaju Zenkine vještačke duševne boli i dušebrižništvo, jer se ne slažemo da je Knežević vrijeđao poslanicu Vuković po ženskoj osnovi. Knežević se dokazao kao hrabar čovjek, koji poštuje žene, majke i sestre, a istovremeno je i pisac, koji se satirično odnosi prema našoj virtuelnoj stvarnosti, pa i prema poslušnicima i poslušnicama režima. Knežević je i duboko humana ličnost, koja zajedničke interese uvijek stavlja ispred svojih.

Cjelokupna namjera, u kojoj zapomaže naručeni Zenka, je u tome da se na perfidan način prikaže kako Knežević, navodno, ne preza od toga da uvrijedi žene, da bi se time pokušala potisnuti iz fokusa činjenica da je Knežević prvi predsjednik parlamentarne stranke, koji je danas u zatvoru kao politički zatvorenik, i da je tamo zbog svojih političkih uvjerenja i borbe za istinu, a ne što je počinio krivično djelo.

Nama u DF-u i DNP-u je jasno zašto se ministar Zenka pridružio ženskom ešalonu DPS-a, koji je jedino prije njega reagovao po partijskoj direktivi: opštepoznata je stvar da je Zenka imao bogatu političku karijeru od tjelohranitelja Mehmeta Bardija do tjelohranitelja, tj. ministra Duška Markovića.

Mehmed Zenka je posljednji koji bi trebalo da se glaska po pitanju, kako reče, “muške časti” i da ocjenjuje šta je prljavo a šta čisto, akamoli da brani bilo koga u Crnoj Gori, jer očito ne može odbraniti prvo ni samog sebe.