Bulatović: Stanković da saopšti šta je konkretno urađeno u slučaju Marović

Bulatović: Stanković da saopšti šta je konkretno urađeno u slučaju Marović

Skupštinski Odbor za aktikorupciju sjutra se izjašnjava o inicijativi MANS-a da se organizuje konsultativno saslušanje ministra pravde, Vrhovnog državnog tužioca i predsjednika Vrhovnog suda, u vezi sa uvođenjem novog krivičnog djela nezakonitog bogaćenja javnih funkcionera.

Predlog je pokrenut na osnovu informacija koje se u posljednje vrijeme objavljuju u vezi sa imovinom potpredsjednika Demokratske narodne partije Svetozara Marovića, a predsjednik odbora za antikorupciju Predrag Bulatović smatra da bi tužilaštvo što prije trebalo da javnosti predstavi rezultate istrage, prenosi Radio Antena M.

„Vrhovni državni tužilac, zbog specifičnosti lilnosti o kojoj se radi, nakon tvrdnje da sve to nije prijavljeno Komisiji za sprječavanje sukoba interesa, ima veliku odgovornost da u realnom vremenu , na kvalitetan način završi taj posao“, kazao je Bulatović.

On je dodao da će Odbor u razumnom vremenskom intervalu zatražiti dolazak VDT-a na sjednicu koji će obavijestiti odbor o tome šta je urađeno do sada konkretno.

Podsjetimo, mediji su nedavno objavili da je Đorđina Marović, supruga Svetozara Marovića imala u švajcarskom ogranku banke HSBC otvoren račun na svoje ime sa 3,8 američkih miliona dolara u periodu od 2006. do 2007. godine, što je objavio sajt OCCRP-a.

Marović nije prijavio ovaj novac u svom imovinskom kartonu, iako je u to vrijeme bio predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Na sajtu su pojedinačno navedene nektretnine koje posjeduje porodica Marović, Svetozar, Đorđina, sin Miloš i ćerka Milena. Advokatska kancelarija Justicija, pravni zastupnik Đorđine i Svetozara Marovića saopštila je da nijedan član porodice Marović nema račun u švajcarskoj HSBC banci.