Bulatović: Sudska vlast služi da omogući DPS-u da vlada Crnom Gorom (VIDEO)

Bulatović: Sudska vlast služi da omogući DPS-u da vlada Crnom Gorom (VIDEO)

Od 2. jula, kada istekne i zvanično mandat Sudskom savjetu, Crna Gora ulazi u bespuće, ulazi u nešto što je uvod u diktaturu, koja inače već puzajući vlada dugo vlada, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović u Skupštini Crne Gore.

„U Crnoj Gori ne postoji podjela vlasti, postoji jedinstvo vlasti okupljene oko DPS-a i njenog predsjednika. Sve je pod kontrolom DPS-a i Mila Đukanovića. Duško Marković je pokušao da se uključi, ali neuspješno“, kazao je Bulatović i istakao:

„I sud i tužilaštvo i izvršnu vlast i čitav život u Crnoj Gori kontroliše Milo Đukanović. On je uspio da napravi privatnu vlast u kojoj se on pita, a za dvije godine predsjednikovanja vladom Duško Marković je od Crne Gore napravio latifundiju“.

On je istakao primjer svog partijskog kolege Milana Kneževića.

„Nije se on bezazleno ‘gurkao’, već se pod okriljem vlasti i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova nezakonito, noću, bez pisane objave došlo na teritoriju gdje je ugušen miran, zakonit protest. Tu je zgašen Ustav i svi zakoni međunarodne konvencije“, naglasio je poslanik DF-a.

Dvije godine se vršilo, kako je naveo, „prepariranje“ javnog mnjenja da bi se Knežević osudio.