„Čestitka“ Bojovića za „epohalne“ domete premijera Markovića

„Čestitka“ Bojovića za „epohalne“ domete premijera Markovića

U ime DNP-a, fasciniran gubitničkim dometima premijera Markovića, čestitam mu na nesebičnim zalaganjima, kojima je čak za vrlo kratko vrijeme, svega tri mjeseca, znalački uspio da državni dug Crne Gore gurne za dodatnih 440 miliona eura, i time pokaže sve svoje raskošne kapacitete.

DNP je uvjeren da Marković, i pored takvih blistavih rezultata, na ovome sigurno neće stati, mada je prvi premijer tokom čijeg rada je državni dug Crne Gore prešišao tri milijarde, što i nije za potcjenjivanje.

DNP zato smatra da će Marković tokom svog mandata učiniti i dodatne napore, ne žaleći truda i rada, da već ionako prezaduženu Crnu Goru, ojađenu od njegovih i Milovih tajkuna, i definitivno istakne na doboš. Zato se ova zemlja, zahvaljujući viziji aktuelnog premijera, više neće pitati sama sa sobom ni koliko se danas pita, ako se uopšte i pita.

DNP ipak vjeruje da će združeni mojkovački kapaciteti, na čelu s Markovićem, premijerom gubitničkog duha, blokirati bar skok zaduženja s tri na četiri milijarde, makar ovo do Nove godine, pa posle, ko preživi, pričaće.

Čvrsto vjerujemo i da će aktuelnom premijeru nesebično pomoći ekspert Milutin Simović, da međunarodna zajednica naš katastrofalni dug shvati samo kao trenutni nesporazum. Ali i novi skok Vlade u zaduživanje, uz rentiranje Aerodroma Crne Gore na određeno, svega tri decenije, što je period koji proleti začas.

Naravno, DNP ne zaboravlja ni da će Đukanović sa svoje strane učiniti i dodatne napore da raskrčmi crnogorsku obalu svojim sumnjivim kompanjonima, za kojima se raspisuju međunarodne potjernice. Tako će učinak premijera i predsjednika biti zaokružen, pod uslovom da su u međuvremenu ipak postigli dogovor ko je glavni, kao i oko harčenja državnog kolača Crne Gore, kao lakog plijena za režimske lovce na bogatstva, od kojih je ponešto još i ostalo nepodijeljeno.