Predsjednik DNP-a Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera Partije, kao i u svoje ime, najsrdačnije čestita svjetsku titulu u boksu našem proslavljenom šampionu, Ratku Draškoviću, koji je sinoć u Hanoveru trijumfalno ispisao još jednu blistavu stranicu crnogorskog boksa, i sporta u cjelini.

Ova pobjeda, ističe Knežević, još je blistavija što je ostvarena na stranom terenu, u Njemačkoj, gdje je Drašković postao profesionalni prvak svijeta u superteškoj kategoriji u verziji WBU.

Drašković je, kako naglašava Knežević, pokazao kako se i uz odsustvo podrške zvanične Crne Gore stiže do svjetskog trona, do 37. pobjede u prebogatoj sportskoj karijeri. Drašković je svog protivnika iz Velike Britanije, Metjua Elisa, superiorno eliminisao već u drugoj rundi nakon dva sudijska brojanja, a potom  i konačnog prekida meča.

Naš i svjetski šampion Drašković pokazao je, po riječima Kneževića, kako se bori za slavu i ugled Crne Gore, i to u 52. godini života, uz ogromno stečeno iskustvo u ringu, i dosad najžešće pripreme u cjelokupnoj bokserskoj karijeri. Poseban kuriozitet je što je postao i najstariji šampion svijeta u cjelokupnoj istoriji profesionalnog boksa.

Knežević je na kraju čestitke poželio Draškoviću i uspješnu odbranu titule profesionalnog prvaka svijeta u boksu protiv sljedećeg izazivača, Denija Vilijamsa, profesionalnog prvaka Evrope i Komonvelta, svojevremeno i pobjednika u meču sa Tajsonom.