Članovi Predsjedništva DF, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, prof. Branko Radulović i Predrag Bulatović, borave u radnoj posjeti Bundestagu. Prvog dana posjete lideri DF-a su se susreli sa g. Ditmarom Nitanom, članom Predsjedništva vladajućeg SDP-a i izvjestiocem Bundestaga za Crnu Goru, navodi se u saopštenju Demokratskog Fronta.

Lideri DF su upoznali g.Nitana o lažnom državnom udaru, koje je izrežirao Đukanović i njegova kriminalna organizacija, a izveo ga je Glavni specijalni tužilac Katnić, član iste kriminalne organizacije.

„Teatralnim takozvanim državnim udarom, Đukanović i Katnić su onemogućili slobodno izjašnjavanje birača i vještački smanjili izlaznost za oko 6% , i tako, uz druge već poznate mahinacije, spriječii su očekivanu i izvjesnu pobjedu demokratske opozicije. Mi smo pet dana prije izbora obavijestili javnost i VDT-a o namjerama Đukanovića da organizovanjem lažnog državnog udara, spriječi svim sredstvima pobjedu opozicije, kao i da demonizuje i eliminiše DF i njegovo rukovodstvo“, istakli su lideri DF.

Izvjestilac Bundestaga za Crnu Goru g.Nitan je iskazao svoju zabrinutost zbog eskalacije političke krize u Crnoj Gori, i zbog neregularnosti koje su obilježile kampanju i sami izborni dan.

„Ovdje u Njemačkoj za većinu nas koji intenzivno pratimo razvoj situacije u Jugoustočnoj Evropi, priča o navodnom pokušaju državnog udara doživljava se isključivo kao bajka za malu djecu pred spavanje. Njemačka kao stara demokratija, ne može dozvoliti da se u jednoj zemlji kandidatu za EU i NATO, dešavaju ovakve skandalozne stvari. Nedopustivo je da se demokratska opozicija, u jednoj evropskoj državi, tretira kao državni neprijatelj u najgorem ‘erdoganovskom’ stilu. Očigledno je da Crnu Goru Đukanović doživljava kao privatni posjed, a opoziciju kao neprijatelja koji to želi da mu otme. Neshvatljivo je da u srcu Evrope postoji država za koju se ne zna, da li ona kontroliše mafiju ili pak mafija kontroliše nju“, istakao je g.Nitan.

Lideri DF su se tokom dana susreli i sa g.Gernotom Erlerom, specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke u OSCE-u,i doajenom njemačkog Bundestaga. U dugom i iscrpnom razgovoru lideri DF su sa g.Erlerom razmjenili stavove o stanju političke kulture u Crnoj Gori.

Gospodin Erler je izrazio svoju duboku zabrinutost zbog eskalacije političke krize nastale zbog krajnje sumnjivih dešavanja na sami izborni dan i tzv. državog udara koji izaziva nevjericu, poručuje se u saopštenju DF.

Izvor: In4s.net