U ime predsjednika Demokratske narodne partije Crne Gore, Milana Kneževića, delegacija Partije je danas na batajničkom groblju u Beogradu položila vijenac na grob Milice Rakić, zvjerski ubijene u zločinačkoj agresiji NATO-pakta na SR Jugoslaviju 1999. godine.
U delegaciji su bili član predsjedništva DNP-a i predsjednik OO DNP Pljevlja, Vladislav Bojović, poslanik i član predsjedništva DNP-a, Milun Zogović, i član predsjedništva Kluba mladih, Luka Janković.
Monstruozno ubistvo trogodišnje djevojčice Milice Rakić ne smije biti zaboravljeno, ni oprošteno NATO-paktu kao agresivnom vojnom savezu. Ovo svirepo ubistvo predstavlja simbol stradanja našeg naroda u novom vijeku. Ubistvo Milice Rakić treba da svima posluži kao istorijska opomena za budućnost, da bismo opstali kao narod i sačuvali stvarni, a ne lažni suverenitet i državnost Crne Gore.
Nažalost, u Crnoj Gori aktuelna vlast je uskratila mogućnost da javno obilježimo godišnjicu početka NATO-agresije, a čak nam ne dozvoljavaju ni da položimo vijenac, i odamo poštu prvoj žrtvi NATO-agresije, vojniku Saši Stajiću u kasarni u Danilovgradu.
Grubo kršeći principe međunarodnog prava i povelju UN, napadom na suverenu državu, Saveznu Republiku Jugoslaviju, NATO-pakt je izručio tone i tone osiromašenog uranijuma, zbog čijih je posljedica svake godine sve veći broj oboljelih i umrlih građana od najtežih bolesti i u Crnoj Gori i Srbiji. Podsjećamo da je tokom 78 dana neprestanog i divljačkog bombardovanja naše zemlje izgubljeno 89 dječjih života.
Nakon sramnog priznanja lažne države Kosovo i falsifikovanja istorije, progona srpskog jezika i ćirilice, i uvođenja sankcija Rusiji, saučesništvo u aneksiji Crne Gore od strane NATO-pakta predstavlja završni čin veleizdajničke politike aktuelne vlasti na čelu sa Milom Đukanovićem.
Demokratska narodna partija se i dalje snažno protivi nasilnom i nelegitimnom uvođenju Crne Gore u NATO-pakt, koje je izvedeno u krnjem parlamentu državnog udara, i bez organizovanja referenduma, a s ciljem pretvaranja Crne Gore u NATO-protektorat, i neprijatelja naše vjekovne zaštitnice i saveznika, Rusije, bez čije pomoći u odsudnim istorijskim trenucima Crna Gora, kao država, danas ne bi ni postojala.