Na poziv gradonačelnika Kosovske Mitrovice Gorana Rakića, delegacija Demokratske narodne partije Crne Gore boravi u jednodnevnoj posjeti Kosovu i Metohiji kojom prilikom su obišli Orahovac, Veliku Hoću, manastir Zočište i Kosovsku Mitrovicu. Delegaciju čine predsjednik DNP Milan Knežević, poslanik Milun Zogović i član Predsjedništa Vladislav Bojović koji su ovom prilikom iskazali ogromno zadovoljstvo zbog boravka među našim narodom na Kosovu i Metohiji i da je njihova spremnost i odlučnost da ostanu i opstanu na ovom prostoru zadivljujuća, te da je to najbolji primjer kako se čuva duh i esencija jednog naroda.

Delegacija DNPCG je u posjeti Kosovu i Metohiji došla kao istinski predstavnik većinske Crne Gore koja ne podržava priznanje lažne države Kosovo. Svjesni činjenice da ovaj naš stav podržava najmanje 85% građana Crne Gore, DNPCG će već naredne sedmice, zajedno sa Novom srpskom demokratijom i Srpskim nacionalnim savjetom, optočeti akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom će se tražiti poništenje odluke o priznavanju tzv. države Kosovo.

U ime Demokratske narodne partije Crne Gore, predsjednik Milan Knežević je prilikom posjete mananastira Zočište, igumanu Stefanu uručio ikonu Svetog Antonija Voronješkog i Zadonskog.