DF: Alternativna narodna skupština u Murinu i veliki narodni skup na Cetinju (VIDEO)

DF: Alternativna narodna skupština u Murinu i veliki narodni skup na Cetinju (VIDEO)

Demokratski front danas je održao pres-konferenciju povodom pitanja NATO integracija, na kojem su predočili niz aktivnosti koje će ići u pravcu afirmisanja ideje održavanja referenduma o navedenom pitanju, ali i potpunog marginalizovanja odluke koju planira da donese „krnja Skupština“ Crne Gore u petak, 28. 4. na Cetinju.

Na presu se obratio predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević i saopštio da će prvi u nizu poteza biti organizovanje „alternativne narodne Skupštine“ na Murinu.

„Mi ćemo 26. aprila u Murinu, simbolu stradanja od NATO agresije, organizovati alternativnu Skupštinu, i ovom prilikom pozivamo poslanike URA-e, Demosa, SNP-a Demokrata da nam se pridruže na toj sjednici na kojoj ćemo mi donijeti obavezujuće odluke koje se tiču raspisivanja referenduma i neprihvatanja odluke koja bude donešena na Cetinju“. kazao je Milan Knežević.

On je kazao da od ostatka opozicije očekuje da će prisustvovati alternativnoj Skupštini.

„Zato javno želim da poručim Abazoviću, Lekiću, Miliću i Bečiću da ako se ne pojave u Murinu da su tim činom odlučili da podrže ovu krnju Skupštinu i krnju vlast i više nećemo praviti razliku između njih i onih koji sjede sada u Skupštini i koji će na Cetinju glasati za ulazak u NATO. Mislimo da je vrijeme da se njihovi deklarativni stavovi pretoče u djela. Za nas će odluka donešena na Cetinju biti apsolutno nevažeća i može izazvati nemire“, pojasnio je Knežević.

„Od afere ‘državni udar’ DF, u čijem sastavu se nalaze i konstituenti koji se zalažu za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i za referendum o tom pitanju, ukazivao je na to da se radi o montiranom procesu, čiji je cilj ubrzavanje preostalih ratifikacija“, kazao je Knežević, uz podsjećanje da se radi o nezakonitom procesu s obzirom na nepoštobvanje većinske volje građana, koji ne žele Crnu Goru u NATO paktu.

Skupština na Cetinju

DF će takođe 28. aprila na Cetinju organizovati veliki narodni skup „gdje ćemo saopštiti vezanu za referendum, vezanu za koruptivnu krnju većinu koju je fotmirao Saša Sinđelić i stavićemo javno svima do znanja da je većinska Crna Gora za referendum i da plan Đukanovića neće naići na prijem kod građana niti će obavezivati bilo koga od nas“.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da nijesu tačni medijski navodi da DF odustaje od referenduma već kako je kazao DF je samo odustao od alternativnog referenduma, a ne od državnog.

Nebojša Medojević, jedan od lidera Fronta, podsjetio je na vrijednosti demokratije i državnički odnos prema istorijski važnim pitanjima. Kako je kazao, odgovorni državnici bi u odnosu na ovako važno pitanje kao što su NATO integracije, tražili opšti dogovor. DF, podsjetio je, ne odustaje od zalaganja za referendum o ovom pitanju.

Pres se mogao pratiti uživo, preko linka na DF-ovoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku.