Demokratski front je danas sazvao tematsku konferenciju za novinare povodom jučerašnje odluke Agencije za sprečavanje korupcije o blokadi sredstava DF-a koja su potrošena za vrijeme izborne kampanje.

Milan Knežević, predsjednik DNP-a i funkcioner DF-a, kazao je na konferenciji da je ova odluka Agencije na čijem je čelu Sreten Radonjić skandalozna, te da je „potvrđeno da se Agencija za sprečavanje korupcije stavila na stranu DPS-a i Duška Markovića“.

On je kazao da je DF juče iz sredstava javnog informisanja saznao za ovu odluku, odnosno da je Radonjić poslao zahtjev Ministarstvu finansija CG da blokiraju sredstva DF-a (oko 345.000 evra), koja pripadaju DF-u, a koja su utrošena za vrijeme izbornog procesa.

„DF nije dobio nikakvo obavještenje od strane Agencije za sprečavanje korupcije. Danas nismo uspjeli da dođemo do Sretena Radonjića koji je ‘nestao’ – čas govore da nije tu, čas da je na sastanku“, kazao je on, dodajući da DF odgovorno tvrdi da je dostavio najkompletniju i najuredniju dokumentaciju.

„Stidim se od pojedinih djelovanja pojedinih činilaca u CG, koji su bacili pod noge profesionalizam“, kazao je on, dodajući da se njegov „produženi san“ ne može nazvati nikako do fašizmom, a Sreten Radonjić priučeni član Gestapoa.

On je komentarisao slučaj i sa stručnog, ne sa političkog stanovišta, konstatujući da „većih gluposti“ nije vidio, i to najprije u pravnom smislu.

„Prvo, mi nemamo nikakvu odluku i ovo nije transparentan proces. Tu odluku, navodno, ima Ministarstvo finansija. Do te informacije smo došli zahvaljujući vama“, kazao je on obraćajući se prisutnim novinarima.

Radulović je potvrdio riječi Milana Kneževića, ističući da je izvještaj DF-a u potpunosti po zakonu.

On je uputio molbu novinarima da na ovaj slučaj posebno obrate pažnju i da ga adekvatno istraže, navodeći da je ovo jasan dokaz da vlast želi na ovaj način da zaustavi demokratsku smjenu u CG.

„Okupićemo opoziciju, napravićemo dogovore, idemo na ulice“, poručio je Radulović, dodajući da DPS neće moći, pa ni ovim načinima, zaustaviti opozicioni protest.
Đukanović: Teror policijske hulje – Sretena Radonjića

Milutin Đukanović je saopštio da je pola sata pred početak konferencije razgovarao sa predsjednicom Savjeta Agencije, Gorankom Vučinić i tražio od nje da dostavi odluku na osnovu koje su obustavljena sredstva DF-u. Ona je kazala da ne zna za odluku i izrazila čuđenje kako je do toga uopšte moglo da dođe.

„Odluke nigdje nema i ovdje se radi o teroru jedne policijske hulje – Sretena radonjića, koji izvršava naloge Duška Markovića, člana organizovane kriminalne bande“, kazao je on, dodajući da je haos koji pravi Marković nalik inkviziciji.

On je na uvid novinarima ponudio kompletnu dokumentaciju DF-a, podsjećajući da izvještaj DPS-a nije čak ni transparentno dat na sajtu ASK-a.

Đukanović je naveo da će DF uspjeti da izmiri obaveze putem kreditnih zaduženja i poručio Sretenu Radonjiću da će odgovarati za počinjeno zlodjelo.

Izvor: In4s.net