DF ispred Skupštine: Nećemo se zaustaviti dok ne oslobodimo Crnu Goru (FOTO, VIDEO)

DF ispred Skupštine: Nećemo se zaustaviti dok ne oslobodimo Crnu Goru (FOTO, VIDEO)

Ispred Skupštine Crne Gore okupio se veliki broj građana i predstavnici Demokratskog fronta kako bi pratili nelegalnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Na skupu su i predstavnici Demokrata, Demosa i GP URA Aleksa Bečić, Goran Danilović, Dritan Abazović i Neđeljko Rudović. Pozdravljeni su aplauzom.

Okupljeni građani skandiraju „Ua lopovi“ i „Ua bitange“.

Knežević: Mi znamo da su spremni da se nagode ako se odreknemo srpstva

„Nećemo se zaustaviti dok ne oslobodimo Crnu Goru demokratskim sredstvima,“ rekao je predsjednik DNP-a Milan Knežević i naglasio da se odsudna borba privela kraju.

„Ja sam spreman da izdržim još 100 godina ovakve borbe“, rekao je Knežević. Lider DNP-a istakao je da da zna da su „oni spremni da se nagode ako se odreknemo od srpstva“.

„Ali toga neće biti, i od danas je sve lično“, rekao je Knežević.

Andrija Mandić je poručio da je svako kršenje zakona i procedura izmislio Milo Đukanović.

„Ja sam danas sa Mandićem najsrećniji čovjek, jer su nas odabrali da ispred vas budemo borci protiv okupatora. Borba se privela kraju i vrhovna komanda DF-a za sve ima plan. Oni su spremni da se povuku, ako se odreknemo odnosa prema Srbiji i Rusiji, srpskom jeziku i Mitropoliji. Nema te nagodbe“, poručio je Knežević.
Mandić: Mi branimo slobodu a on milijarde

„Mi se suprotstavljamo pomahnitaloj mašini koju predvodi Milo Đukanović,“ rekao je lider NSD-a Andrija Mandić. On je istakao da Đukanović nije imao hrabrosti da uradi ovo što se sad radi i da sad ovo nalažeiz Dubaija.

„On nama ne može ništa i ne može da nas zaplaši. Mi zastupamo i branimo slobodu, a on brani pokradene milijarde,“ poručio je Mandić i napomenuo:

„Đukanović hoće preko nas da uplaši pola Crne Gore. Treba da napravimo novi početak u opoziciji i da se uzmemo ruku pod ruku. Da napravimo zajedno bedem koji ne može da sruši ovaj mafijaš i njegov režim. Objedinjavanje opozicionih snaga će ubrzati pad režima,“ rekao je Mandić.

Potpredsjednik NSD-a Slaven Radunović poručio da je ovo „sramni čin koji je spremio režim Mila Đukanovića“. On se zahvalio kolegama iz opozicije koji su izrazili solidarnost da DF-om.

„Aleksandar Sinđelić je probisvjet kojeg je Milivoje Katnić našao preko bitangi iz ANB-a. Sinđelić se vratio u Beograd sa parama, a protiv lidera opozicije su pokrenuli postupak. Moramo kugu istjerati iz Crne Gore,“ kazao je Radunović.

protest 15. februar 3 ДФ испред Скупштине: Не одричемо се Српства (ВИДЕО)

„Hoće da hapse Mandića i Kneževića, a oslobodili su lopove,“ kazala je poslanica DF-a Marina Jočić.
Okupljenima se obratila i poslanica DF-a Branka Bošnjak: „Odbranićemo slobodu i nećemo dozovliti da se igraju sa našim sudbinama“.

Okupljeni su vrijeđali i zviždali poslaniku Liberalne partije Andriji Popoviću dok je ulazio u Skupštinu.

Janko Vučinić, funkcioner DF-a rekao je da režim ne da vlast bez krvi.

„Nema institucija u Crnoj Gori, one su samo tranje“, kazao je Vučinić i pozvao Đukanovića da ne hapsi Mandića i Kneževića da ne bi prošao kao Čaušesku.

Član predsjedništva DF-a Predrag Bulatović kazao je da iza svega stoji Milo Đukanović i da ulaze u posljednju fazu borbe „sa tom bandom koju ćemo pobijediti“.

„Nastaviće se hapšenje lopova iz DPS-a, a Mandić i Knežević biće na slobodi i vidjeti pobjedu protiv Đukanovića“.

Bulatović je Milu Đukanoviću poručio da kaže svojim poslušnicima da ne hapse Mandića i Kneževića jer su oni lideri slobodne Crne Gore. Pozvao je sve lidere opozicije da se ujedine i pređu fazu demokratske borbe.

 

df 15. februar ДФ испред Скупштине: Не одричемо се Српства (ВИДЕО)

Potpredsjednik PzP-a Branko Radulović je poručio da nema predaje i da „samo nastavimo sa bojkotom“.

„Milovo ludilo je metastaziralo, jedini grijeh Mandića i Kneževića je što vole slobodu,“ kazao je on.

Funcioner DF-a Strahinja Bulajić je rekao da je cilj nadomak navodeći da se vodi ujdurma.

„Naše tzv. kolege treba da donesu odluku kojom se lišavaju slobode njihove kolege. Oni ako hoće da hapse Andriju i Milana, neka razmisle zašto slušaju par ambasada,“ kazao je Bulajić.

 

Organizatori su kazali da će odluku poslanika čekati u holu Skupštine.

protest 15. februar ДФ испред Скупштине: Не одричемо се Српства (ВИДЕО)

Građani su juče na društvenim mrežama najavili samoinicijativni dolazak ispred Skupštine Crne Gore.

Sjednica Skupštine na kojoj će se odlučiti o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a zakazana je za 11 časova.

Administrativni odbor izglasao ukidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću.

Policija je postavila ogradu ispred Skupštine Crne Gore uoči okupljanja opozicionih poslanika i građana.

Izvor: In4s.net