DF: Knežević je politički zatvorenik, zbog njega DPS i Pažin vrše pritisak na ZIKS (VIDEO)

DF: Knežević je politički zatvorenik, zbog njega DPS i Pažin vrše pritisak na ZIKS (VIDEO)

Milan Knežević je otišao je u zatvor, tačno u trenutku kada je veći dio opozicije stao iza jednog predsjedničkog kandidata i kada je DPS izašao sa svojim kandidatom, naglasio je Predrag Bulatović, poslanik Demokratskog fronta na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj danas.

Milan Knežević je politički zatvorenik, i njima, u DPS-u to je malo, nego hoće pritiscima na Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, koji je pod direktnom ingerencijom Pažina, da mu ne samo onemoguće da može aktivno da učestvuje u političkom životu, jer to su njegova prava, jer je on političar, on je predsjednik jedne političke partije, i poslanik, već Pažin i DPS žele da mu uskrate i taj minimum koji mu pripada u zatvoru“, poručio je Bulatović.

On je naglasio da je od pokušaja uzimanja telefona Kneževiću pogoršani i ostali uslovi u zatvoru. Bulatović je istakao da to radi DPS i ministar Pažin. 

„Pokušavaju to da urade snažnim i formalno nevidljivim pritiscima na Zavod za izvršenje krivičnih sankcija“, poručio je poslanik Bulatović.

On je ocijenio da od odlaska u ZIKS i dalje se vodi kampanja protiv Milana Kneževića, i to prizemna i brutalna ističe Bulatović.

„Demokratska partija socijalista želi pritiscima na ZIKS da pogorša stanje u kome se nalazi Milan Knežević u zatvoru. On nije napao ni ove dvije žene, nije napao nikoga, sa aspekta ljudskih prava i sloboda on je sve što je izgovorio, izgovorio je politički“, naglasio je Bulatović, dodajući:

„Od njegovog odlaska u ZIKS, Milana napada Milo Đukanović, nema promocije da u kontekstu napada na Demokratski front, pored ostalih lidera ne napadne i Milana Kneževića. Njega i sve nas iz Demokratskog fronta napada raspop Miraš Dedeić, zatim aktivirani poslanik DPS-a, zloupotrebljavajući funkciju predsjednika Odbora za međunarodne odnose, Nikolić. Javila se Ženska alijansa DPS-a i izvjesno društvo „Crnogorskih novinara“ na čijem je čelu Nikola Vujanović“, istakao je Bulatović.

On se osvrnuo i na napade od strane Mehmeta Zenke, kao i na televiziju Pink koja svakodnevno pored DF-a ima opservaciju i na Milana Kneževića.

Omogućiti Kneževiću da učestvuje u predsjedničkoj kampanji

Odmah nakon praznika, naglasio je Predrag Bulatović, advokat Milana Kneževića obratiće se Pažinu da obezbijedi da Knežević nesmetano obavlja svoje ključne poslove i zadatke zbog koga ga je i narod izabrao.

„Ponavljamo on jeste u zatvoru, ali on jeste predstavnik građana, on je poslanik“, naglasio je Bulatović.

Bulatović smatra da Knežević treba aktivno da učestvuje u kampanji za predsjedničke izbore i za lokalne izbore koje slijede.

Predrag Bulatović je naglasio da je Zoran Pažin glavni koordinator napada na Demokratski front i da je pod kontrolom Mila Đukanovića.

Bulatović je istakao da će zahtjev advokata Milana Kneževića biti proslijeđen Pažinu.

„Istovremeno ga sa ovog presa pozivamo da hitno nakon dobijanja tog zahtjeva preduzme odgovarajuće mjere i omogući Milanu Kneževiću da može aktivno da učestvuje u realizaciji svojih poslova kao poslanik“, poručio je Bulatović.

Radulović: Režim na svaki način zabranjuje političko djelovanje Kneževića

Profesor Branko Radulović je rekao da režim na svaki način pokušava da ograniči, a na kraju i zabrani političko i javno djelovanje Milana Kneževića.

„Jedan od temeljnih ljudskih prava koja je sadržana i u Evropskoj konvenciji za ljudska prava, jedna od temeljnih odrednica svakog ustava i svakog zakona u političkom djelovanju je javnost i sloboda političkog i javnog djelovanja“, naglasio je Radulović.

Režim kroz montirani sudski proces pokušava da zatvori Milana Kneževića, istakao je Radulović, dodajući da će režim nastojati da zatvori još nekog iz DF-a.

On je naglasio da je u Crnoj Gori nametnuta neka druga istina, „istina laži“ koja treba da zaštiti pljačku i sve ostalo što je režim radio proteklih godina.

Zajedničke liste na lokalnim izborima

Na pitanje novinara da li će Demokratski front na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici napraviti koaliciju sa SNP-om, Predrag Bulatović je rekao da se oni u DF-u zalažu za jedinstvene liste u svim gradovima i da sada čekaju odgovor od ostatka opozicije.

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/1949889388417395/