DF na godišnjicu izborne krađe: Režim se može pobijediti jedino hrabrošću

DF na godišnjicu izborne krađe: Režim se može pobijediti jedino hrabrošću

Klub poslanika Demokratskog fronta danas je ispred Skupštine Crne Gore održale pres-konferenciju povodom godišnjice tzv. „Državnog udara“ i izborne krađe.

Pored podsjećanja na okosnice događaja vezane za protekle izbore i ono što je nakon njih uslijedilo, Klub poslanika DF-a zatražio je da vlast hitno oslobodi Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića, koji su u pritvoru zbog jedne od lažnih optužnica koje su aktuelne pred crnogorskim sudovima.

Iz Kluba poslanika DF-a kritikovali su nesolidarnost ostatka opozicije sa ovim savezom. Poručili su da to govori o činjenici da im je bliži režim nego što su to kolege iz opozicije.

Mandić: Gotovo da nema porodice funkcionera DF-a koja ne trpi zbog politike

Andrija Mandić, lider NSD-a, poručio je ispred Skupštine da danas mnogi bježe od obilježavanja 16. oktobra, kada je režim organizovao lažni državni udar kako bi sačuvao neograničenu vlast u Crnoj Gori.

„Gotovo polovina Poslaničkog kluba Demokratskog fronta optužena je od strane Tužilaštva Crne Gore. Gotovo da nema jedne porodice među funkcionerima DF-a koja ne trpi zbog bavljenja politikom njihovih muževa, braće, sinova…“ kazao je Mandić, osvrćući se na epilog krađe izbora.

On je dodao da se cijela stvar danas čini bjelodanom.

„Imali ste prilike da vidite koliko je tu laži prosuto, koliko je izmišljotina i koliko je nepravde nanijeto DF-u“, podvukao je lider NSD-a.

Mandić ističe da će ovaj savez obilježiti i 17. i 24. oktobar, kada je DF protestovao ispred Skupštine, dodajući da će o tome blagovremeno obavijestiti javnost.

On naglašava da se režim jedino može pobijediti hrabrošću, za šta, kako je kazao, tzv. građanska opozicija nije spremna.

„Mnogi od njih, nažalost, nemaju hrabrosti za pravu opozicionu borbu“, kazao je on.

Medojević: Đukanovićev plan osujećen hrabrom politikom DF-a

Prošlo je godinu dana od najvećeg udara na ustavni poredak, na višepartijski sistem, na parlamentarizam u Crnoj Gori„, poručio je na današnjem presu Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta.

On je dodao da je DF tada imao sjajnu kampanju, ostvarenu uz pomoć ativista, kojima se Medojević ovom prilikom zahvaljuje.

„Ovdje se radi o jednom državnom udaru koji je sproveo Milo Đukanović po konceptu koji je dao Beba Popović, a gdje je trebalo po svaku cijenu spriječiti brojanje glasova, uvesti vanredno stanje, zabraniti DF, a najvjerovatnije likvidirati lidere DF-a„, naglasio je Medojević.

Istakao je da je Đukanovićev plan osujećen hrabrom politikom DF-a, nakon čega je krenuo sudski progon.

Knežević: Kao što smo i obećali – ovih dana raskrinkali smo optužnicu za „Državni udar“

„Kao što smo obećali da ćemo razbiti optužnicu u paramparčad, to smo ovih dana i uradili“; kazao je lider Demokratske narodne partije i član Predsjedništav Demokratskog fronta Milan Knežević.

On je istakao da je crnogorska javnost i kroz sudnicu i kroz razne druge vidove obraćanja imala priliku da vidi kakav je talog isplivao na površinu.

„Imali ste priliku da vidite i kerbere, i parazite, i amebe, i sve ono što, nažalost, personifikuje institucije ovoga sistema“, kazao je Knežević.

On je podsjetio kroz niz detalja na krucijalne momente montirane optužnice u vezi sa aferom Državni udar.

IN4S