Demokratski front obavještava javnost da će noć uoči održavanja sjednice Skupštine na kojoj će biti izglasan izmijenjeni kabinet Mila Đukanovića, otpočeti kontinuirane proteste kao snažnu i jedinstvenu poruku da ostajemo dosljedni ideji formiranja prelazne Vlade na čijem čelu neće biti aktuelni premijer. Najavljeni ulazak neovlaštene opozicije u kabinet Mila Đukanovića i na bilo koji način usmeno prihvatanje ili potpisivanje ponudjenog sporazuma predstavljaće legitimisanje političke korupcije i izdaju interesa crnogorskih građana koji žele fer i slobodne izbore.

Zato DF kategorički odbacuje poziv ambasadora EU Mitje Drobniča da potpišemo tzv. politički sporazum, ocjenjujući njegovo ponašanje kao grubo miješanje u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, i direktno svrstavanje na stranu Mila Đukanovića. Istovremeno, podsjećamo gospodina Drobniča na 2008. godinu kad je u svojstvu slovenačkog diplomate bio pozvan u Vašington, gdje mu je u predkabinetu jednog od sekretara CIA – e, naredjeno da Slovenija mora prva priznati nezavisno Kosovo.

Očigledno da gospodin Drobnič ne može uvažiti realnost da građani Crne Gore i njihovi istinski predstavnici ne prave trule kompromise na štetu države i njenih interesa, i da DF – u niko ne može diktirati politiku iz hodnika i predkabineta. Nažalost, plašimo se da će Mitja Drobnič ostati upamćen kao diplomata koji je Milu Đukanoviću i njegovim satelitima uporno bacao pojas za spasavanje, istovremeno pokušavajući da utopi svaki otpor diktatorskom režimu.

DF još jednom poziva kolege iz opozicije da ne prihvataju pakt sa Đukanovićem po diktatu jednog broja ambasadora, jer izabravši Đukanovića za saveznika,  umjesto DF – a i sopstvenog naroda, osim što rizikuju trajnu kompromitaciju, preuzimaju odgovornost za saučesništvo u još jednoj planiranoj izbornoj krađi na jesen. Jer svi, još uvijek opozicioni subjekti, koji se odluče da uđu u kabinet Mila Đukanovića preuzimaju obavezu da prihvate rezultate izbora koje će aktuelni premijer organizovati i kontrolisati, kao i što preuzimaju obavezu da u potpunosti sprovode dosadašnju katastrofalnu unutrašnju i spoljnju politiku predsjednika DPS – a. Naša je dužnost da štitimo interese građana i svim raspoloživim demokratskim sredstvima zaustavimo ovaj Đukanovićev anticrnogorski naum.