Na 90 odsto obrađenog materijala sa birališta opzicija ima 41 osvojen mandat, kazao je na pres-konferenciji Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a.

On je kazao da izbori nijesu bili demokratski i fer.

„Izbori najavljeni kao slobodni su bili suprotnost tome. Policijska hunta je pojačala poruku premijera. Danas je izvedena akcija čiji su glavni vinovnici politički partneri vlasti“, rekao je Mandić.

„Vlada takozvanog izbornog povjerenja nije obezbijedila slobodne izbore„, rekao je Mandić.

On je saopštio da će Demokratski front inicirati sastanak sa svim opozicionim strankama.

„Da pođemo od bijelog papira i da ideja bude prelazna vlada do prvih slobodnih izbora. Bilo bi odgovorno da manjinske partije budu dio prelazne vlade“, poručio je Mandić.

Ranije je Emilo Labudović, podpredsjednik Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a, prema 75% prebrojanih glasova, kazao da opozicija ima 41 mandat.

IMG 2064 1 409×307 DF: Očekujemo dogovor sa ostatkom opozicije i manjinskim strankama

On je naglasio su rezultati koje saopštavaju „Vijesti“ oni koji su napravljeni na osnovu uzorka, dok DF saopštava rezultate prema prebrojanim glasovima. Uzorak može da varira, stoga je pouzdanije ono što DF saopštava.

Prema rezultatima koje je saopštio Demokratski front:
DSP ima 35 mandata,
DF – 20,
Velika koalicija Ključ – 9,
Demokrate – 8,
SDP – 4,
Bošnjačka stranka – 3,
Zbirna izborna lista albanskih partija – 1,
HGI – 1.

Labudović je izrazio protest prema Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog ponašanja prema aktivistima DF-a.

Labudović je kazao da očekuje da dođe do promjene vlasti u Crnoj Gori.

„Čuvarima kutija u ime DF-a poručujemo da izdrže do kraja, sa DPS po oprobanim metodama ne otme pobedu opozicije. Građani, stiže sloboda i ja vam je čestitam“, kazao je Labudović.

On je dodao da će večeras citava Crna Gora proslaviti pobjedu u svojim domovima „a jedini haos biće u kabinetu premijera“.

Komentarisuci hapšenje grupe osumnjičene za napad na institucije, Labudović je rekao da je to smiješno.

„Zar je moguće da tako dobro organizovana grupa utrčava pravo u ruke policje. Čudno da o tome ne zna ministar policije, ni premijer Srbije“, rekao je.

Labudović smatra da je to sredstvo zastrašivanja.

„Mi ćemo pobjedu slaviti kad ona bude izvjesna“, rekao je Labudović, navodeći da će to biti na primjeren način.

 
Knežević: Na manjinskim je strankama je da preuzmu istorijsku i političku odgovornost

Komentarišući proslavu DPS-a koja navodno slavi pobjedu na izborima funkcioner DF-a Milan Knežević istakao je da se radi o vještačkom pokušaju Đukanovića da građanima Crne Gore predstavi da je još jednom pobijedio na još jednim pokradenim izborima i naglasio da DPS nije pobjednik na ovim i ovako održanim izborima.

„Na manjinskim strankama je da preuzmu i istorijsku i političku odgovornost, da li će sa opozicijom formirati novu, prelaznu vladu čiji će mandat biti ograničen ili će pristati na još jedan vid političke korupcije koji je inače svojstven Milu Đukanoviću“, naglasio je Knežević.

On je naveo da je stabilnost u Crnoj Gori ugrožena, i da je bila ugrožena prethodnih nedjelja a prethodna dva dana su dokaz da je Crna Gora bila u vanrednom stanju:

„Ja pozivam i vrhovnog državnog tužioca da ispita sve okolnosti koje su se danas dogodile i da donese odluku o poništenju ovih i ovakvih izbora. Ovi su izbori sprovedeni u do sad neviđenoj neregularnoj atmosferi“, istakao je Knežević.

Izvor: In4s.net