DF: Opozicija ima obavezu da zajedno pruži demokratski otpor

DF: Opozicija ima obavezu da zajedno pruži demokratski otpor

Bojkot Skupštine Crne Gore od strane kompletne opozicije daje prve ozbiljne rezultate. Pred očima domaće i međunarodne javnosti prikazuje se jeziva slika crnogorskog parlamenta koji zjapi poluprazan, u kome nema opozicije i slobode, nema suprotnog mišljenja, sučeljavanja stavova, nego je diktatura ogoljena do kraja u svojoj sramoti i gluposti, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

„Svjestan činjenice o neodrživosti stanja u kojem njegovu vladu podržava samo 42 poslanika, kao i toga da slika Parlamenta bez opozicije najbolje opisuje prirodu režima kojeg predstavlja, Duško Marković je uputio vapaj za pomoć“, navodi se u saopštenju.

Demokratski front pozdravlja odluku pojedinih opozicionih stranaka da odbiju poziv Duška Markovića da učestvuju u njegovoj vladi. DF kaže da je ta vlada formirana uz pomoć korupcije, kriminala, pritisaka, brutalnog udara na slobodu i prava građana, krađom na izborima, i kao takva ne predstavlja odraz slobodne volje i želje većine građana Crne Gore, a samim tim ne može biti prihvatljiva ni za koga u opoziciji.

„Zajedničke akcije opozicije koje pored bojkota, podrazumijevaju i proteste, ali i sve druge oblike demokratskog djelovanja i pritiska, do kraja će razobličiti ovu lakrdiju u režiji predsjednika DPS-a i njemu potčinjenih satelita koji su, po raznim uslovima, pristali da budu dio trenutne, na vrat-na-nos skrpljene parlamentarne većine. Jedinstveno djelovanje opozicije, samo po sebi, važnije je i efikasnije od bilo kakve unilateralne akcije pojedinih subjekata“, smatra DF.

Demokratski front ponavlja da je spreman za svaku vrstu demokratskog pritiska, ali zbog efikasnosti djelovanja želi da sve akcije budu unaprijed dogovorene od strane čitave opozicije.

„Očekujemo da mamac koji je, u vidu poziva opoziciji da bude dio njegove vlade, bacio Đukanovićev zamjenik Marković, glatko odbiju sve opozicione stranke i tako se stvore preduslovi da se nastavi dalje zajedničko djelovanje opozicije. Dobro je da sve opozicione stranke shvate da je bilo kakvo koketiranje sa Markovićem i njegovom družinom, siguran put u marginalizaciju, i da opozicioni glasači ne tolerišu političke opcije koje su spremne da sarađuju sa DPS-om. Opozicija ima obavezu da zajedno pruži demokratski otpori da iskoristi sve svoje potencijale da se odupre diktaturi i da dođe do fer i poštenih izbora“, poručuju na kraju.

Izvor: In4s.net