DF je danas u 15.00 časova održao konferenciju za novinare, na kojoj je Andrija Mandić, jedan od funkcionera DF-a i lider NSD-a, saopštio da je DF poslao zvaničnu ponudu o postizbornoj koaliciji Velikoj koaliciji Ključ.

On je naglasio da je ovo jedna od najvažnijih konferencija DF-a održanih u predizbornom vremenu i pojasnio da je jedan od lidera Ključa, Srđan Milić (SNP), nakon što je DF uputio zahtjev da se koalicija Ključ jasno opredijeli po pitanju koalicija nakon izbora 16. oktobra, sinoć odgovorio DF-u da ako DF želi da dostavi ponudu o koaliciji, to uradi odmah a ne 16. oktobra naveče jer bi tada odgovor mogao biti drugačiji.

On je kazao da je predsjedništvo Fronta danas zasijedalo i donijelo odluku da se ponuda o koalicionom sporazumu uputi svim članicama koalicije Ključ (Demos, SNP, URA), što je i učinjeno prije početka današnje konferencije za štampu u organizaciji DF-a.

Sporazum koji prema zahtjevu DF-a treba zaključiti u roku od 24 sata, sastoji se od sledećih principa, naveo je Mandić:

„Potpisnici ovog sporazuma se javno obavezuju da će formirati vladu odmah nakon izbora, i to na sledećih pet principa:

1. Vlada će biti formirana bez DPS-a i Mila Đukanovića.
2. Odluka o učlanjenju CG u NATO će se donijeti na fer i slobodnom referendumu.
3. Niko ne može imati imunitet od suočavanja sa pravdom.
4. U novoj vladi neće učestvovati ministri iz Đukanovićevih vlada.
5. Izborna opoziciona lista koja osvoji najviše glasova na izborima će predložiti kandidata za predsjednika vlade“, kazao je Andrija Mandić na današnjoj konferenciji.

Izvor: In4s.net