Demokratski front poziva građane CG da veoma pažljivo pogledaju materijal sa saslušanja pojedinih lica iz Srbije, koja su pod teškim pritiscima pristala da učestvuju u montiranom političkom procesu koji traje pred Višim sudom u Podgorici. Ti snimci najbolje pokazuju o kakvoj se režimskoj podmetačini radi i koliko se crnogorsko pravosuđe stavilo u službu kriminalizovanih struktura koje se nalaze pod komandom Mila Đukanovića, saopšteno je danas iz DF-a.

„DF će narednih dana vrlo precizno razobličavati ujdurmu koju za potrebe režima nevješto režiraju SDT i neki korumpirani tužioci i sudije. Najbolji materijal za raskrinkavanje montiranog procesa koji se vodi protiv DF-a od strane Mila Đukanovića i njegovih potčinjenih, je upravo poslednje ‘svjedočenje’ izvjesnih lica iz Srbije koja su, između ostalog, kako rekoše, nenaoružana, čak i bez praćki, trebala ‘na šake’ da probiju policijski kordon i upadnu u Skupštinu.

Papagajsko ponavljanje rečenica koje im je sročio tužilac, pokazale su koliko su neki u tužilaštvu spremni nisko da padnu u svom slijepom služenju jednom korumpiranom režimu i opasnoj kriminalnoj grupi koju predvodi Milo Đukanović,“ napomenuli su iz DF-a.

Oni su naglasili da se ljudi, koji su više mjeseci držani u pritvoru hvataju za slamku i saopštavaju sve ono što im je sastavio tužilac i što su napamet učili danima, a što je u njihovom javnom izvođenju poprimilo oblik čiste komedije te da je, kada se tome dodaju i prijetnje da će više godina provesti u zatvoru, odnosno do izricanja presude, bilo očekivano da se oni zaštite tako što će potpisati sve što im tužilac podmetne a potom odu kod svojih porodica.

„Naročito pozivamo javnost da obrati pažnju na svjedočenje Slavka Nikića iz Beograda, na osnovu čijeg iskaza je određen pritvor Mihailu Čađenoviću, i zbog čega se terete lideri DF-a. Taj bivši srpski bezbjednjak nije saopštio bilo šta što bi se moglo staviti na teret DF-u, a još je jednom ponovio da nikada u svom životu nije vidio Mihaila Čađenovića, niti vozilo kojim upravlja, ali se Čađenović, zahvaljujući pojedinim korumpiranim tužiocima i sudijama, i dalje, potpuno nevin, nalazi u zatvoru, naglasili su iz DF-a i dodali:

„Ponašanje tužioca Saše Čađenovića je malo je reći sramno, i ono pokazuje na koji način funkcioniše korumpirano pravosuđe, a u njegovom konkretnom slučaju presudan je bio stan koji je dobio od režima, suprotno svim do tada poznatim procedurama, kako bi montirao proces protiv DF-a i navlačio, a potom i hapsio svog prezimenjaka i rođaka Mihaila Čađenovića, nevinog i na pravdi Boga. Recimo, materijalni ‘dokaz’ – fotografiju automobila kojim je doveden ‘lažni’ Rus kod Slavka Nikića, i koji ima tablice PG TE 508, tužilac naziva zabunom fotografa, iskusnog bezbjednjaka. A fotografije automobila kojim upravlja Mihailo Čađenović PG CG 870, za koju ga je rođak tužilac u privatnom razgovoru prije saslušanja lagao da postoji, navlačeći ga na tanak led, nema – jer je i ne može biti.

Zbog toga nečasnog i mizernog postupka, Mihailo je uhapšen 07. 02. 2017. a rođak tužilac je kao nagradu, dva dana kasnije, dobio od vlade Crne Gore stan ogromne površine na najatraktivnijoj lokaciji u gradu. On, i ostali iz pravosuđa, koji učestvuju u ovoj sramnoj, tragikomičnoj namještaljci, ostaće upamćeni po tome da su pristali da budu najobičniji poltroni i krpe Mila Đukanovića u njegovom obračunu sa najopasnijim političkim protivnikom. Neka nikad ne zaborave, i neka im uvijek to bude na umu, da će, u trenutku kada Crna Gora postane pravna država, zbog niza krivičnih djela biti suđeno i njima, kao i njihovim nalogodavcima.“

Iz DF-a su kazali da ove njihove konstatacije ne treba ni najmanje da utiču na čestite ljude iz pravosuđa koji godinama ne mogu da napreduju zato što dosledno sprovode zakon.

„Ti ljudi moraju da znaju da će nepravda biti ispravljena i da njihovo vrijeme tek dolazi, dok će režimske sluge, kriminalci i korumpirane osobe imati priliku da izvjesno vrijeme provedu na onoj adresi gdje su za potrebe Mila Đukanovića i njegove zločinačke organizacije slali nevine i čestite ljude,“ naglasili su iz DF-a i dodali:

„Ne sumnjamo da će ih tamo dočekati topao i dirljiv doček, kao što želimo da ih obavijestimo da im slučajno ne pada na pamet da njihovi bližnji traže bilo kakvu vrstu protekcije za kriminalizovane ništarije koje su u vrijeme totalitarnog režima bile spremne na svakakve gadosti kojima su željeli da zadovolje najniže porive njihovog gazde.

Zbog svega toga smo i rekli da je u zemlji u kojoj se zloupotrebljavaju institucije kako bi jedan čovjek sačuvao golu vlast- sve lično!“